Gemeente Breda

Uitvoering derde fase upgrading stadion NAC Breda in 2010 en 2011

Burgemeester en wethouders hebben ermee ingestemd fase drie van de upgrading van het Rat Verlegh Stadion in twee delen uit te voeren.

Hierdoor kan komende zomer voortvarend worden gewerkt aan de capaciteitsuitbreiding en kan het restant van de werkzaamheden in 2011 zorgvuldig worden voorbereid.

Het eerste deel van fase 3 wordt komende zomer uitgevoerd. Het gaat om een investering van ongeveer ⬠1,4 miljoen. De nadruk ligt op de vergroting van de tribunecapaciteit. Dit gebeurt door de grachten aan de korte zijden van het stadion te overkappen waardoor 1.250 tribuneplaatsen extra geplaatst kunnen worden. Ook komen er 170 extra âbusiness seatsâ.
Voorts wordt geïnvesteerd in publieksvoorzieningen , zoals drankcounters en toiletten, in een aantal kleine aanpassingen in het hoofdgebouw zoals de inrichting van de 1e verdieping, de verplaatsing van het cameraplatform.
De splitsing leidt komende zomer tot een voortvarende uitvoering zonder dat de werkzaamheden gehinderd worden door de start van de nieuwe voetbalcompetitie.

Uitvoering van het tweede deel van fase 3 vindt in 2011 plaats. Hoe deze aanpassingen er uit gaan zien is onderwerp van aanvullend onderzoek dat zich zal richten zich op de mogelijke varianten voor vergroting van de sponsorruimten in het hoofdgebouw.

Fase een en twee van het upgradingsplan voor het Rat Verlegh Stadion zijn al gerealiseerd. De gemeenteraad heeft op11 februari het college opgedragen om in fase drie ⬠5 miljoen te investeren. Met het nu genomen collegebesluit blijven de oorspronkelijk door de raad vastgestelde uitgangspunten gelden, namelijk dat de totale kosten van de upgrading niet boven de door raad bepaalde ⬠11,5 miljoen uitkomen en dat de investeringen een bijdrage leveren aan de structurele verbetering van de stadionexploitatie.

De investeringen worden verrekend in de door NAC Breda aan Gemeente Breda te betalen huur voor het Rat Verlegh Stadion.

Breda, 26 maart 2010