Gemeente Veere


Afwijzing schorsingsverzoek minicampings

Op 19 maart 2010 is bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Middelburg het verzoek om voorlopige voorziening behandeld, waarbij werd verzocht alle besluiten waarbij aan individuele minicampinghouders vrijstelling en ontheffing is verleend te schorsen. Daarnaast werd de voorzieningenrechter verzocht het college opdracht te geven de eigenaar van een minicamping te Serooskerke voor het kampeerseizoen 2010 te behandelen als was deze in het bezit van een ontheffing voor een uitbreiding tot 25 standplaatsen.

Op 26 maart 2010 heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan. Het schorsingsverzoek ten aanzien van de besluiten tot het verlenen van ontheffing en vrijstellingen aan de minicampinghouders is afgewezen. In hoger beroep zal de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State zich een oordeel vormen over het begrip âreëel agrarisch bedrijfâ en de wijze waarop de gemeente Veere hieraan bij haar besluitvorming uitvoering heeft gegeven.

Het schorsingsverzoek ten aanzien van de minicamping de Serooskerke is eveneens afgewezen, omdat de voorzieningenrechter in de door de verzoeker naar voren gebrachte feiten en omstandigheden onvoldoende aanleiding zag voor toewijzing van het verzoek. Zo werd onvoldoende grond gevonden voor de conclusie dat de gemeente zijn onderzoeksplicht met betrekking tot het AAZ advies niet volledig in acht heeft genomen.

De gemeente Veere ziet zich hiermee bevestigd in haar standpunt dat de minicampinghouders aan wie thans vergunning en ontheffing is verleend voor het kampeerseizoen 2010 geen nadelige gevolgen mogen en zullen ondervinden van de uitspraak van 21 januari 2010 en naar aanleiding daarvan ingediende dan wel nog in te dienen schorsingsverzoeken.