Gemeente Teylingen

handen uit de mouwen voor speeltuin Offenbachpad in Voorhout

Bewoners steken handen uit de mouwen voor speeltuin Offenbachpad in Voorhout

26 maart 2010

Zaterdag 27 maart is het zover. Met veel enthousiasme gaan bewoners en kinderen aan de slag met de inrichting van de speeltuin aan het Offenbachpad in Voorhout. Wethouder Gerrit van der Meer en een vertegenwoordiger van de klankbordgroep geven het startsein door de eerste boom (plataan) te planten. Daarna brengen gebruikers en omwonenden de 400 heesters aan.

Samenwerken

De klankbordgroep van het noordelijke gedeelte van de Componistenwijk heeft zich ingezet om samen met de gemeente ervoor te zorgen dat het speelterrein gerealiseerd kon worden. Omwonenden en belanghebbenden zijn via bijeenkomsten en nieuwsbrieven betrokken bij de inrichting. Bijzonder hierbij is dat de klankbordgroep aangegeven heeft ook zelf de handen uit de mouwen te willen steken. De gemeente stimuleert bewoners die samen iets voor de buurt en/of wijk willen doen en zich op deze manier verantwoordelijk voelen voor (groen)voorzieningen in de wijk. We zijn dan ook enorm enthousiast over dit initiatief.

Resultaat
Na een middag hard zwoegen om de bomen en heesters in de grond te krijgen gaan we er vanuit dat we terug kunnen kijken op een fijne manier van samenwerken tussen de gemeente en omwonenden. Het resultaat is een mooie groene speelomgeving waar kinderen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. De harde werkers die zich opgegeven hebben worden voorzien van een lunch. Deze lunch wordt verzorgd door de directie en leerlingen van de KTS.

Het speelterrein

Het speelterrein is bestemd voor kinderen van 3 tot 12 jaar. In de speeltuin staat een fraai klim klauter toestel met glijbaan, een mandenschommel die ook geschikt is voor mindervalide, een duikelstang en een veertoestel. De veiligheidsondergronden zijn van groen kunstgras. Zo houdt het speelterrein zijn groene uitstraling.

Giro d'Ialia