Gemeente Teylingen

Schouten' start met eieren-zoekwedstrijd

Vaarseizoen `De heere Schouten' start met eieren-zoekwedstrijd

26 maart 2010

`De heere Schouten' gaat vanaf het Paasweekend weer varen als voetveer voor de wandelroute over de Zwanburgerpolder. Deze route is 7,2 km lang en start vanaf het eiland Koudenhoorn (aan 't Joppe) in Warmond en kent twee oversteken met het voetveer. Omdat het vaarseizoen dit jaar in het Paasweekend start, organiseren de schippers van 'De heere Schouten' een speciale eierenzoekwedstrijd in de Zwanburgerpolder.

Zwanburgerroute

`De heere Schouten' is het voetveer dat nu al voor het zesde jaar over 't Joppe vaart om wandelaars over te zetten. Het voetveer vertrekt vanaf het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. Vandaar vaart het voetveer naar de steiger van de Zwanburgerpolder. Vervolgens haalt het voetveer de wandelaars bij de Boezemkade weer op en zet ze af op De Tengnagel waar ze de Zwanburgerroute kunnen vervolgen. In Zwanburgerpolder is veel interessante flora en fauna te vinden.

Eierenwedstrijd

Dit jaar is er nog meer te vinden, namelijk 32 eieren met daarop gegevens die verzameld moeten worden om mee te kunnen doen aan een leuke prijsvraag. Deze eieren liggen van zaterdag tot en met maandag, het hele Paasweekend, op de dijk van de Zwanburgerpolder. Kom zoeken en win een speelgoedcadeaubon! De winnaar van de wedstrijd wordt op 14 april bekend gemaakt.

Vaarseizoen en -tijden

Zaterdag 3 april vanaf 12.00 uur start het vaarseizoen. In de april en september vaart `De heere Schouten' op vrijdag, zaterdag en zondag. Van mei tot en met augustus zijn de vaardagen dinsdag tot en met zondag. Op alle vaardagen vaart het veer tussen 10.00 en 17.00 uur. De prijs voor het veer is EUR 2,00 (twee keer overzetten) per persoon, kinderen EUR 1,00. Per overtocht kunnen er maximaal 12 passagiers mee. Groepen kunnen bij tijdige afspraken vooraf in de polder natuurbegeleiding krijgen. Opstappen kan alleen als wandelaar, maar zonder hond. De wandelroute niet rolstoelvriendelijk. Bij windkracht 5 kunnen de schippers uit veiligheid besluiten uit de vaart te gaan. Voor meer informatie zie www.zwanburgerroute.nl. Contactpersoon voor een afspraak voor groepen met natuurbegeleiding is Dhr. C. Juffermans, telefoon: 071 - 331 30 05.

Dus kom Paaszaterdagmiddag vanaf 12.00 uur tot 16.30!

Koe en Vlaai-tochten

Voor EUR5,50 per persoon is een Koe en Vlaai-tocht te koop op zaterdag bij de VVV en op zondag in het kunstcafé, beide in de Dorpsstraat in Warmond. Dit is inclusief een routebeschrijving en vouchers voor het voetveer en onderweg koffie en vlaai.