Woonbond


26-03-2010

Geen torenhoge huur Amsterdamse Wolkenkrabber

De bewoners van het beroemde Amsterdamse appartementencomplex de Wolkenkrabber in de Rivierenbuurt kunnen (voorlopig) opgelucht adem halen. De rechter heeft een streep gezet door de plannen van verhuurder Rappange om de huur van een aantal appartementen met 1.000 euro te verhogen van 850 naar 1.850 euro.

Rappange begon een rechtszaak toen bleek dat ten minste vier huurders de voorgestelde torenhoge huur niet wilden betalen. De rechter heeft Rappange in het ongelijk gesteld, vooral door het achterstallig onderhoud waar de Wolkenkrabber mee kampt. De appartementen hebben nog steeds enkel glas en een verouderde verwarmingsinstallatie met aardoliekachels.

Ramon Sjoers van Rappange reageert in het Parool van 25 maart verbaasd: Daar stond ik van te kijken. Volgens ons is er geen sprake van achterstallig onderhoud dat het woongenot belemmert.

Het Steunpunt Wonen Zuideramstel, dat de bewoners heeft ondersteund, denkt dat Rappange de huur wil verhogen om bewoners eruit te krijgen. De indruk blijft dat ze de huurders eruit wil werken om de appartementen te verkopen. Rappange heeft al een aantal appartementen in het complex verkocht.