Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen met fietsers

Nijmegen, 26-03-2010 o Donderdagavond vonden twee aanrijdingen plaats waarbij een fietser gewond raakte, eentje in Lent en de ander in Nijmegen.

Omstreeks 23.00 uur kwamen twee fietsers met elkaar in botsing op de Griftdijk. Een 21-jarige Nijmegenaar ging richting Nijmegen, een 47-jarige inwoner van Oosterhout kwam juist vanuit die richting. De twee botsten op elkaar op het fietspad. Eén van hen reed zonder licht en op dat moment was er geen straatverlichting.

De 47-jarige man kwam ten val en is per ambulance met een hoofdwond overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.

Een uur later, rond middernacht, werd nog een ongeval gemeld waarbij een fietser betrokken was. Direct na de melding gingen politieagenten naar de Heijendaalseweg, met de kruising Groenewoudseweg. Ter plekke bleek een fietser het zand ingereden, over de kop geslagen en met zijn hoofd op de tegels gevallen. Het slachtoffer, een 52-jarige Nijmegenaar, is met een ambulance vervoerd naar het UMC St Radboud.

De kruising bleek aan verbouwing onderhevig. Er stonden hekwerken en borden met gesloten verklaring. Bij de fietspaden, die beginnen en eindigen op de Groenewoudseweg, hield de bestrating op. De agenten aanschouwden de situatie enige tijd en constateerden dat de meeste fietsers de gesloten verklaring negeerden, en het fietspad op wilden rijden, tot zij hen waarschuwden. De agenten verplaatsten wat hekken om dit fysiek onmogelijk te maken. Tevens is de gemeente op deze situatie attent gemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 26-03-2010 18:39 | © Regio Gelderland-Zuid |