Nieuw: de elektrische hakselaars VIKING GE 420 en VIKING GE 450

26/03/2010 14:08

ANDREAS STIHL NV

Veelzijdige hakselaars met de nieuwe 2-kamertechniek

Voor professionele gebruikers en ambitieuze tuiniers stelt VIKING twee nieuwe, krachtige elektrische hakselaars voor. De combihakselaars verwerken zacht en hard tuinafval. De hakseltechniek met 2 kamers staat daarbij garant voor een snelle verwerking van grote hoeveelheden tuinafval. De VIKING GE 420 draait op 230 V wisselstroom, de VIKING GE 450 op sterkstroom.

Tuinafval kan al snel een flinke berg vormen. Maar wanneer organisch afval verhakseld wordt, zet het zich snel in waardevol compost om. Voor ambitieuze hobbytuiniers en professionele gebruikers heeft VIKING twee krachtige elektrische hakselaars ontwikkeld. Die veelzijdige machines verwerken net zo goed zacht als hard tuinafval.

Een trechter voor houtachtig materiaal, een andere voor zacht materiaal

Twee vultrechters maken het werk eenvoudig en comfortabel. In de rechte, geluidsarme trechter kunt u al het volumineuze en zachte tuinafval kwijt. Dankzij de extra grote opening en het ingebouwde spatscherm van deze trechter vormen zelfs grote hoeveelheden geen probleem. Een naar achter uitklapbare vultrechter is bedoeld voor de verwerking van houtachtig materiaal en takken. Het krachtige, terugslagloze invoermechanisme stuwt het materiaal met een groot debiet door het hakselwerk. Het apparaat dat dankzij zijn lage hoogte snel gevuld kan worden, verwerkt het tuinafval in twee gescheiden aluminium kamers. Het multifunctionele messensysteem Multi-Cut 450 levert met zijn scherpe, stevige vleugel-, scheur- en combimessen een optimaal hakselresultaat. Al het hakselgoed wordt vervolgens via een centrale uitvoermond uitgeworpen, die bijzonder ruim is om verstoppingen te voorkomen.

Veilig op te stellen en gemakkelijk te vervoeren

Dankzij de brede as, het uitgebalanceerde zwaartepunt, de robuuste materialen en het nieuwe, stabiele wielonderstel kunt u het apparaat altijd veilig en stabiel opstellen. Bijzonder comfortabel en veilig is de One Click/One Turn veiligheidsschakelaar die in de grendelschroef ingebouwd is: een keer draaien en de motor stopt.

Om het apparaat gemakkelijk te vervoeren en plaatsbesparend op te slaan, kunt u de vultrechter tot tegen het apparaat klappen. Met de stevige houdgrepen op de trechter, de grote wielen en het wielonderstel kan de tuinier de hakselaar gemakkelijk kantelen en verplaatsen. Praktisch detail: voor onderhoudswerken heeft VIKING een gereedschapsvak in de behuizing geïntegreerd. Zo hebt u altijd alle belangrijke gereedschappen bij de hand.

Technische gegevens

Model GE 420 GE 450

Spanning 230 V 400 V3

Vermogen 3.000 W 3.800 W

Behuizing Polymeer/metaal Polymeer/metaal

Hakselkamers Aluminium Aluminium

Wielen 2 x 250 mm 2 x 250 mm

Max. takdikte ca. 50 mm ca. 55 mm

Prijs in Euro 1149 1299

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel