Ingezonden persbericht

Vacansoleil op weg naar duurzame wielerploeg!

Het Vacansoleil Pro Cycling Team en DutchSpirit zijn een samenwerking aangegaan om duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.
Met deze samenwerking neemt de wielerploeg en hun renners de maatschappelijke verantwoording op zich en zetten ze zich in om naast sportieve prestaties een groot publiek te laten zien dat het tijd wordt dat we verantwoord omgaan met mens, dier en planeet.

Dat het niet alleen bij woorden blijft blijkt dat het gehele managementteam bij officiële gelegenheden gekleed gaat in duurzame kostuums van Dutchspirit. Deze kostuums zijn fair wear gemaakt (geen kinderarbeid, goede arbeidsomstandigheden en goede lonen), klimaat neutraal geproduceerd en gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen en geheel te recyclen.
In de nabije toekomst zullen ook de renners gekleed gaan in duurzame kostuums. Inmiddels heeft het team ook andere stappen genomen om verdere duurzaamheid door te voeren binnen het team. Samen met DutchSpirit zoeken ze verder naar verduurzaming van de wielersport.

Zowel Ploegmanager Daan Luijkx en de renners zijn verheugd met de samenwerking: "DutchSpirit is een koploper in duurzaamheid die in het complete productieproces zoekt naar duurzame oplossingen. Het uiteindelijke product is een juweeltje. DutchSpirit is net als ons jong en ambitieus. Naast het tonen van onze maatschappelijke betrokkenheid met de stichting Kika is dit een stevige nieuwe stap naar het bedrijven van topsport op een verantwoorde manier."

Rien Otto, oprichter van DutchSpirit: 'Wij zien de Vacansoleil wielerploeg als ambassadeurs van duurzaamheid. Een prachtige gelegenheid om duurzaamheid verder te etaleren. Eén spin-off is al de test met PLA-folie (biologisch afbreekbare folie) voor de energierepen van het team. Wij hebben nog veel meer ideeën die we gaan delen met Vacansoleil zodat zij koploper blijven en een voorbeeld zijn voor het publiek en andere sportploegen. Een topsporter is een aansprekende boodschapper!'

De Vacansoleil wielerploeg strijdt dit weekend voor één van de laatste startplaatsen voor de Tour de France. DutchSpirit vindt dat deze groene helden het verdienen daarbij aanwezig te zijn!