Fraai raceprogramma voor supersnel en sterk autosportteam
Aevitae Bleekemolen Racing gaat ook in 2010 voor de hoofdprijzen

Amsterdam, 26 maart 2010 - Aevitae Bleekemolen Racing komt dit autosport-seizoen kwalitatief en kwantitatief uitstekend voor de dag. Zowel binnen als buiten de landsgrenzen zullen Michael Bleekemolen en zijn zoons Sebastiaan en Jeroen de gasgevende voeten laten spreken. Melvin de Groot, Harry Laeven, Ronald van de Laar en diens zoon Dennis jagen eveneens onder de vlag van Aevitae Bleekemolen Racing sportief succes na. Op 3 en 5 april gaat tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort het nationale autosportseizoen van start.

Michael Bleekemolen
Hoewel Michael Bleekemolen dit seizoen 61 jaar wordt, is de voormalig Formule 1-coureur nog lang niet van plan om zijn racehelm aan de wilgen te hangen. De racenestor met ruim veertig dienstjaren heeft voor 2010 een fraai autosportprogramma samengesteld. Op nationaal niveau staan het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) en de Renault Clio Cup op het programma. Vorig jaar claimde de geroutineerde 'Bleek' bij de Clio's op Spa-Francorchamps een podiumplaats, terwijl de Aerdenhouter in 2008 nog een race op zijn naam schreef. Het zijn feiten die aangeven dat hij nog immer het juiste racegevoel weet te vinden. Dit jaar zal Michael Bleekemolen duidelijk herkenbaar over het circuit racen, aangezien zijn Clio volledig in de blauwe huiskleur van Wijzonol is gespoten. Internationaal komt Michael dit jaar met Ronald van de Laar uit in de ADAC GT Masters. Dit is de Duitse GT3 klasse waarin alle belangrijke fabrikanten zijn vertegenwoordigd en het deelnemersveld voornamelijk bestaat uit voormalige DTM en F1-coureurs en professionele fabrieksrijders. Dit maakt het ADAC GT tot het meest competitieve GT3 kampioenschap van Europa.

Sebastiaan Bleekemolen
Sebastiaan Bleekemolen richt zich dit jaar op de Porsche Supercup en het Dutch GT4 Championship. Eerstgenoemde klasse is de meest prestigieuze merkencup ter wereld. Na een jaar afwezigheid is Sebastiaan weer terug in de prachtige Porsche-strijd die zich afspeelt in het voorprogramma van de Formule 1. De 31-jarige Haarlemmer is gebrand op succes. Hij wil dat 2010 zijn beste raceseizoen ooit wordt. Half maart waren reeds de eerste twee Supercup-manches in Bahrein. ,,Het is genieten om er weer bij te zijn'', gaf Sebastiaan na afloop aan. ,,Alle 25 coureurs kunnen supergoed rijden. Dit is echt racen. Het is heel bijzonder om hier tussen te zitten.'' Op nationaal niveau komt Sebastiaan wederom uit in het Dutch GT4 Championship. Hij zal de BMW besturen, waarmee hij vorig jaar twee keer een race won. Het participeren in de eredivisie van de Nederlandse autosport doet hij met een nieuwe ploeggenoot. Dit seizoen zal Melvin de Groot aan zijn zijde plaatsnemen. ,,Het is heel prettig om een team te vormen met een coureur als Melvin'', geeft Sebastiaan Bleekemolen aan.

,,Hij is niet alleen een sterke rijder die weinig foutjes maakt, hij is tevens naast de baan erg prettig om mee samen te werken. We hebben totaal geen onderlinge rivaliteit, hetgeen belangrijk is bij raceformats zoals in het Dutch GT4 waar je naast individuele ook teamraces hebt. Melvin en ik willen in 2010 graag geziene gasten worden op het podium. In de lange wedstrijden blijft de BMW heel goed presteren, al hoop ik ook dat we in de sprintraces kunnen scoren.''

Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een coureur van internationaal topniveau. De 28-jarige Aerdenhouter is momenteel onder meer titelverdediger en tweevoudig kampioen in de Porsche Supercup en won twee jaar geleden de LMP2-klasse van de legendarische 24 uur van Le Mans. Ook in 2010 heeft Jeroen een intensief en gevarieerd programma. Naast deelname met Spyker aan de raceklassieker van Le Mans, richt Jeroen Bleekemolen zich internationaal op de American Le Mans Series waar hij een Porsche RSR bestuurt. En ook de prestigieuze Porsche Supercup kan rekenen op zijn deelname. In laatstgenoemde klasse was Jeroen de afgelopen twee jaar een klasse apart. Zo reed hij zich liefst achttien keer achter elkaar naar het podium, een unieke reeks die nog nooit eerder door een Porsche Supercup-rijder was neergezet. In het openingsweekend van 2010 racete Jeroen in de tweede Supercup-manche naar de tweede plaats. In Nederland behoort dit jaar het Dutch GT4 Championship tot zijn prioriteiten. Afgelopen jaar won Jeroen Bleekemolen alle vier individuele Dutch GT4-races waaraan hij deelnam. Hoewel hij in 2010 één raceweekend zal moeten laten schieten, behoort hij wel degelijk tot de grote titelfavorieten.

Melvin de Groot
Melvin de Groot is een vertrouwde naam bij Bleekemolen. De afgelopen jaren was de 32-jarige Amsterdammer één van de absolute smaakmakers in de Renault Clio Cup. Na een derde plaats in het eindklassement van 2008, knokte De Groot afgelopen jaar tot de allerlaatste racecentimeter mee om de titel. Mede dankzij twee overwinningen en in totaal negen podiumplaatsen, pakte de directeur van VG Recycling het vice-kampioenschap bij de Clio's. In zijn vierde seizoen bij Aevitae Bleekemolen Racing vindt de man die tevens actief is als wijnproducent een nieuwe uitdaging in het Dutch GT4 Championship. ,,De afgelopen drie jaar heb ik met enorm veel plezier meegedaan aan de Clio Cup. Maar dit seizoen deed zich de mogelijkheid voor om samen met Sebastiaan Bleekemolen mee te doen in het Dutch GT4. Dit is een kans die ik graag met beide handen aanpak. Een hele nieuwe uitdaging met serieus snelle tegenstanders. Ik kijk er enorm naar uit!''

Ronald van de Laar
Ronald van de Laar heeft in 2008 en 2009 aan alle races van het Duitse ADAC GT Masters kampioenschap deelgenomen met zijn Porsche GT3 Cup S. Ook dit seizoen strijdt de Zandvoorter weer mee om de punten, zij het met een andere auto: een Porsche 997 GT3 Cup R. In deze internationale competitie kent elke auto twee bestuurders. Dit jaar wordt de directeur van AHC Risk Strategy wederom bijgestaan door Michael Bleekemolen.

,,Dit seizoen rijden we in het GT Masters kampioenschap wederom onder de vlag van Aevitae Bleekemolen Racing'', is Ronald van de Laar verheugd. ,,De specialisten van Bleekemolen verzorgen het onderhoud en de service. Daarbij profiteren we natuurlijk van hun ervaring uit de Porsche Supercup.'' Van de Laar zal in 2010 tevens veelvuldig te zien zijn op z'n Zandvoortse thuiscircuit. Hij neemt immers deel aan de Toerwagen Diesel Cup. In deze klasse van het Dutch Power Pack vormt Ronald van de Laar een duo met Harry Laeven. Van de Laar zal met veel zelfvertrouwen de raceauto van Aevitae Bleekemolen Racing instappen. Hij kende immers een uitstekend begin van 2010 door samen met Sebastiaan Bleekemolen het Winter Endurance kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Dennis van de Laar
Bij Aevitae Bleekemolen Racing zal Dennis van de Laar in het Dutch Power Pack debuteren. ,,We begeleiden Dennis al een jaar en hij is er klaar voor om te gaan racen'', zegt coureur/begeleider Sebastiaan Bleekemolen over de 16-jarige Zandvoorter. ,,We verwachten dat Dennis erg snel zal zijn en zeker als kampioenskandidaat gezien kan worden.'' Het eerste succes heeft Dennis al binnen. Op 13 maart j.l. was hij één van de drie winnaars bij de verkiezing van Talent First 2010. Dit is een initiatief van de KNAF waarbij jonge talenten de kans krijgen om hun racekwaliteiten te tonen. ,,Dennis heeft de afgelopen maanden heel veel getraind en absoluut talent'', heeft ook Michael Bleekemolen gezien. ,,We zijn heel blij dat wij zijn talenten mogen inzetten in de Suzuki Swift Cup.'' Net als Michael bij de Clio's, zal Dennis de kleuren van Wijzonol verdedigen. Hij zal in het Wijzonol-blauw zijn Suzuki over de baan sturen.

Harry Laeven
Harry Laeven is autosportdebutant bij Aevitae Bleekemolen Racing. Tijdens zijn rookieseizoen in de autosport zal hij samen met Ronald van de Laar uitkomen in de Toerwagen Diesel Cup. Harry heeft een intensief trainings/testprogramma afgelegd in diverse auto's. Hij kan niet wachten om de eerste meters in de nieuwe BMW 123D te rijden.