Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen/Putten, 6 januari 2010

'Rondom het Kind': conferentie voor kinderwerkers, ouders en beleidsmakers

Stichting Opwekking en de Evangelische Alliantie (EA) organiseren in samenwerking met CGJO, Chris, IBB, Ark Media en Ezra op 26 en 27 maart 2010 de conferentie Rondom het Kind. Het is voor het eerst dat er een tweedaagse conferentie is waar verschillende groepen die op kinderen betrokken zijn, bij elkaar komen. Ouders, kinderwerkers, leerkrachten en beleidsmakers in kerken en op scholen ontmoeten elkaar in Ede rondom vraagstukken op het gebied van visie, geloofsoverdracht en geloofsopvoeding.

Naast plenaire bijeenkomsten biedt de conferentie diverse lezingen voor kleinere groepen, workshops, ontmoetingen met professionals, speeddate-sessies en een informatiemarkt met allerlei praktische informatie rondom het kind. Er is inmiddels een groot aantal sprekers geboekt. Een van hen, Bob Hartman (VS), is professioneel verhalenverteller voor jong en oud. Hij reist de hele wereld over om verhalen te vertellen maar ook om workshops te geven over de kunst van het vertellen. In zijn gemeente in Pittsburgh, waar Hartman voorganger is, heeft het kind een belangrijke plaats. Onder de naam All Age Worship worden er bijvoorbeeld regelmatig diensten voor alle leeftijden gehouden. Andere sprekers zijn onder meer Wilma Veen, Bert Reinds, Janny van Nederpelt, Jet Lucassen, Gerard van der Schee, Rob Barzilay, Maureen Altorf, Matthijs Vlaardingerbroek, Ria de Baat, Lucré van Putten, Arine van Spierenburg, en Marcel en Lydia Zimmer.

De kosten variëren van 25 euro (avond), 45 euro (dag) tot 75 euro voor het volledige programma (excl. maaltijden en overnachting). Bij aanmelding voor 15 februari geldt een vroegboekkorting. Locatie: De Schuilplaats, Ede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.rondomhetkind.info.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl - www.rondomhetkind.info