Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen/Putten, 12 februari 2010

Voorverkoop conferentie verlengd
Programma conferentie 'Rondom het Kind' compleet

Stichting Opwekking en de Evangelische Alliantie (EA) organiseren in samenwerking met CGJO, Chris, IBB, Ark Media, Camps4Kids, LvGs en Ezra op 26 en 27 maart 2010 de conferentie Rondom het Kind. Alle programmaonderdelen zijn inmiddels ingevuld. De voorverkooptermijn is verlengd tot 15 maart.

Het is voor het eerst dat er een tweedaagse conferentie is waar verschillende groepen die met kinderen te maken hebben, bij elkaar komen. De (geloofs)ontwikkeling van een kind vraagt om afstemming tussen ouders, leerkrachten, kinderwerkers en beleidsmakers in kerken en op scholen. Zij ontmoeten elkaar in Ede rondom vraagstukken op het gebied van visie, geloofsoverdracht en geloofsopvoeding. De conferentie is per dag te bezoeken.

Programma
Tijdens de conferentie zijn er vier rondes van elk zes verschillende workshops. Henk van Dam (Radar) en Jolanda Omvlee (Compassion) houden op vrijdag- en zaterdagmiddag een plenaire lezing. Tijdens het forum op vrijdagmiddag gaan baptistenvoorganger Orlando Bottenbleij, ouder Wilma Veen, kinderwerker Paul Verhoeff en schooldirecteur Harry Lambrink met elkaar in gesprek gaan over de vraag hoe ze elkaar kunnen versterken in de omgang met het kind. Op vrijdagavond is er een feestelijk programma met onder andere een videoboodschap van minister André Rouvoet en bijdragen van verhalenverteller Bob Hartman, Gert Visscher en band, Matthijs Vlaardingerbroek, Orlando Bottenbley en de Kidscrew (streetdance). De conferentie biedt daarnaast ook veel ruimte voor ontmoeting, het opdoen van nieuwe ideeën en werkvormen voor kinderwerk en geloofsopvoeding, een Schatjes-spreekuur over opvoeding en diverse stands en een boekenmarkt.

De kosten variëren in de voorverkoop tot 15 maart van 25 euro (avond), 45 euro (dag) tot 75 euro voor het volledige programma (excl. maaltijden en overnachting). Locatie: De Schuilplaats, Ede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.rondomhetkind.info.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl - www.rondomhetkind.info