Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

8 maart 2010

Samenwerking Theater Heerlen en SCHUNCK*

Op 26 maart aanstaande gaat WASTED van beeldend kunstenaar, componist en pianist Tomoko Mukaiyama in Heerlen van start met een opening door Sylvia Kristel in SCHUNCK* en een concert in Theater Heerlen.

In WASTED daagt Tomoko Mukaiyama bezoeksters uit om te participeren door hen een exemplaar aan te bieden uit het labyrinth van 12.000 witte zijden jurken in SCHUNCK*. Onder voorwaarde dat ze de emoties die opkomen wanneer ze de jurk dragen tijdens hun menstruatie in woord of beeld gieten en aan de kunstenaar opsturen. De reacties vormen de inspiratiebron voor een compositie die de Tomoko Mukaiyama zelf ten gehore brengt in een concert op de volgende locatie van WASTED.

WASTED reist de wereld rond en was eerder te zien in Tsjechie en Indonesië. Het concert in Theater Heerlen is het resultaat van de input die Tomoko Mukaiyama heeft gekregen naar aanleiding van het project in Indonesië.

Programma opening

26 maart 16.30 Opening door Sylvia Kristel in SCHUNCK*

26 maart 20.30 u Concert in Theater Heerlen waar Tomoko Mukaiyama de persoonlijke statements van mensen verweeft met Bach's Goldberg Variationen

Tijdens het concert wordt gefilmd door filmmaakster Aliona van de Horst die een documentaire maakt over WASTED.

De expositie is te zien van 27 maart tot 25 april in SCHUNCK*. Een jurk is nu al verkrijgbaar

Postbus 1, 6400 AA Heerlen
+31 (0)45-5772203
+31 (0)6-22126429
carine.jamin@schunck.nl

Weten wat er speelt in SCHUNCK*?
Kijk op www.schunck.nl