Ingezonden persbericht



---

Jong en alcohol
Discussieavond voor jongeren onder leiding van Filemon Wesselink

Op 26 maart a.s. organiseert de gemeente Bronckhorst een avond voor en door jongeren over 'Jong en Alcohol'. Je bent van harte welkom om mee te praten over alcoholgebruik door jongeren. Drink je (af en toe) alcohol en wil je wel eens weten wat de medische gevolgen zijn? Of ben je nieuwsgierig wat normaal is om te drinken als je uitgaat? Drink jij misschien helemaal niet en denk je dat het allemaal wel meevalt? En wat is de rol van ouders eigenlijk? Moeten zij alcoholgebruik toestaan of juist helemaal verbieden? Kom ook, laat horen wat je er van vindt. Ook je ouders, verzorgers en jeugdbegeleiders zijn natuurlijk van harte welkom.

Filemon Wesselink

De avond wordt geleid door de BNN presentator Filemon Wesselink, onder andere bekend van het televisieprogramma 'Spuiten en Slikken'. Filemon krijgt daarbij steun van verschillende deskundigen, zoals kinderarts Nico van der Lely en vertegenwoordigers vanuit horeca, politie en natuurlijk jongeren zelf.

Alcoholgebruik in de Achterhoek
Het alcoholgebruik onder jongeren in de Achterhoek is sinds de start van het project 'Alcoholmatiging Jeugd in de Achterhoek' gedaald, maar het gebruik ligt nog steeds op het landelijk niveau. Onderzoek wijst uit dat ruim 80% van de jongeren voor zijn zestiende alcohol heeft gedronken. Ook wethouder Boers maakt zich soms zorgen over het alcoholgebruik van jongeren. "Jongeren zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd. Het is goed om met elkaar te praten over vanaf welke leeftijd een drankje erbij hoort, wat normaal is en hoe je controle houdt op het alcoholgebruik." Ben je het hiermee eens of juist helemaal niet? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Project
De avond is onderdeel van het project 'Alcoholmatiging Jeugd in de Achterhoek' van de acht Achterhoekse gemeenten, waaronder Bronckhorst, in samenwerking met GGD Gelre-IJssel, politie, justitie en IrisZorg. Het project krijgt ook subsidie van de provincie Gelderland.

De avond is in zalencentrum Langeler op de Spalstraat in Hengelo van 19.00 tot 21.30 uur. Zaal open vanaf 18.30 uur. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. We zien je graag!

Hengelo (Gld), 9 maart 2010