Ingezonden persbericht


Solar Kart Race 2010 op Avantis

Zonnerace voor scholieren

Heerlen (24 maart 2010) - vrijdag 26 maart organiseren Solland Solar, Avantis European Science & Business Parc, de Kamer van Koophandel Limburg en Naebers Elektrotechniek weer de Solar Kart Race. Een 600 meter lang parcours op de binnenring van Avantis vormt vanaf 11.00 uur het strijdtoneel waarop zeven scholen laten zien wie zijn tot solar kart omgebouwde woestijnbuggy het snelst laat rijden. De voertuigen worden verder beoordeeld op uiterlijke presentatie en technische bijzonderheden.

De Solar Kart Race maakt deel uit van het Euregionale onderwijsproject Grensverleggend Opleiden van de Kamer van Koophandel en het IHK Aken, waarbij scholen en instellingen aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens werken aan een doorlopende leerlijn vmbo-mbo. Een van de uitgangspunten is studenten en leerlingen via levensechte opdrachten bijzondere praktijkervaring te laten opdoen.

Belangstellenden kunnen de Solar Kart Race kosteloos bijwonen. Op loopafstand van het parcours is bovendien gedurende de ochtend gelegenheid om in het complex van Solland Solar presentaties over zonne-energie bij te wonen. En de Wijk van Morgen, eveneens gevestigd op Avantis, houdt op 26 maart ter gelegenheid van dit evenement een open dag.

In verband met de geldende veiligheidsvoorschriften wordt u verzocht tijdens de presentaties de aanwijzingen van het Solland-personeel op te volgen.

Solar Kart Race

Vrijdag 26 maart

Avantis European Science & Business Park

p/a Bohr 10-12, Heerlen

Opening: 11.00 uur, Avantis Directeur Rene Seijben

Toegang: gratis

Noot voor de redacties (