Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
2010

Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40, Rotterdam Postadres: Postbus 70012 25 maart 2010 3000 KP Rotterdam

Nog honderd dagen...

Vuurwerk, blusboten, een gele Erasmusbrug én Euromast en de tekst `Nog 100 dagen' op het KPN-gebouw: het aftellen naar het begin van de Tour de France 2010 is vandaag spetterend begonnen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Tourdirecteur Christian Prudhomme gaven aan het einde van een feestelijke dag het startsein.

Feestelijk versierde Thalys
Prudhomme werd eerder op de dag door wethouder Lucas Bolsius ontvangen op het Centraal Station van Rotterdam. Samen met onder anderen Jean-Etienne Amaury, de president van de A.S.O en bekende Tourhelden als Bernard Hinault en Joop Zoetemelk kwam hij met een speciaal versierde Thalys vanuit Parijs naar de Maasstad.

Diner Maillot Jaune
Met het Diner Maillot Jaune werden veel Nederlandse wielergrootheden en een aantal buitenlandse oud- vedetten geëerd. Aanwezig waren oa: vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault, Bernard Thévenet, Gilbert Duclos-Lassalle. De Nederlandse Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk en bekende nationale Tourgrootheden als Ab Geldermans, Rini Wagtmans, Michael Boogerd, Peter Winnen, Teun van Vliet, Hennie Kuiper, Gerrit Voorting, Johan van der Velde, Jo de Roo, Henk Faanhof, Gerrit Solleveld, Kees Bal, Jacques Hanegraaf en Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Aan het einde van de avond gaven burgemeester Ahmed Aboutaleb en Tourdirecteur Christian Prudhomme het startsein voor het aftellen. Met vuurwerk, blusboten, een gele Erasmusbrug en Euromast en de tekst NOG 100 DAGEN... op het KPN-gebouw kan het aftellen naar de Tourstart beginnen.

Speciale CD Kinderkoor Prettig Weekend
Voor aanvang van het Diner Maillot Jaune vertoonden Joop Zoetemelk, Michael Boogerd, Leontien Zijlaard- Van Moorsel en de Hermes House Band samen met het Rotterdamse kinderkoor Prettig Weekend hun zangkunsten. Aansluitend ontving Joop Zoetemelk van burgemeester Ahmed Aboutaleb de eerste CD overhandigd.
Peter Tetteroo en Kees Verhaar schreven speciaal voor Le Grand Départ ook nieuwe liedjes. Een daarvan heeft als titel `Van Rotterdam tot Parijs' en wordt gezongen door het duo Buijsman en Waardenberg, onder meer bekend van de Gamma-reclames. De opbrengst van de nieuwe cd is bestemd voor het Ivo Opstelten Sportfonds, dat is geadopteerd door Le Grand Départ Rotterdam 2010 en dat tot doel heeft jonge talentvolle sporters die een binding hebben met Rotterdam te ondersteunen, stimuleren en begeleiden.