Gemeente Brummen


Bestemingsplan Lombok Zuid: gewijzigd vastgesteld

(Oorspronkelijke publicatie datum: 26-03-2010)

Op donderdag 25 ferbuari 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Lombok Zuid gewijzigd vastgesteld. In dezelfde vergadering heeft de raad ook besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor woningbouwontwikkeling in het betreffende plangebied voor 300 tot 350 woningen. Het bestemmingsplan is bindend voor zowel burgers als overheid en regelt het gebruik van gronden, welke bouwmogelijkheden er zijn en de gebruiksmogelijkheden van de gebouwen. Ook worden de rechten van de bewoners en overige grondgebruikers vastgelegd.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het zijn voornamelijk wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht op de verbeelding, in de regels en in de toelichting. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota behandeling zienswijzen Bestemmingsplan Lombok en de Staat van wijzigingen bestemmingsplan Lombok.

Inzagetermijn

1. Analoog: het besluit van de gemeenteraad, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Lombok Zuid en de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 26 maart 2010 tot en met donderdag 6 mei 2010 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de balie Vergunningen.

2. Digitaal: de stukken zijn ook digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website http://www.brummen.nl onder plannen en projecten en op de website
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPEERB1 330000-va01
De bronbestanden kunt u op de volgende locatie raadplegen: http://ruimtelijkeplannen.brummen.nl/ro/ro/NL.IMRO.0213.BPEERB1330000- va01 /NL.IMRO.0213.BPEERB1330000-va01

Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De beroepstermijn vangt aan één dag na de inzagetermijn (29 maart t/m 10 mei 2010) voor een periode van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep
Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling. Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:
a. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;
b. die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen; c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht en waartegen geen aanwijzingsbesluit is genomen.

Voor meer informatie kunt u op deze projectpagina terecht over het bestemmingsplan Lombok Zuid. Algemene informatie over dit project vindt u hier.