Ingezonden persbericht


Chris van Waes Antique
Jan Barendselaan 66
2685 BV Poeldijk

Aan de redactie
Poeldijk, 26 maart 2010

Persbericht

Piet Nieuwenhuysen exposeert
bij Chris van Waes Antique in Poeldijk

Het voorjaar dient zich weer aan. Tijd voor Chris van Waes Antique om een heel andere sfeer in huis te halen. Daarom heeft hij de bekende Poeldijkse kunstenaar Piet Nieuwenhuysen uitgenodigd voor een expositie met schilderijen, tekeningen, grafiek en brons. Voor elke kunstliefhebber is er iets.

Piet Nieuwenhuysen woonde en werkte van 1957 tot 1980 in de boerderij Arckelsteyn aan het laantje van Ham aan de Wateringseweg. Sinds 2005 woont hij niet meer in de boerderij, maar nog wel in Poeldijk.

De veelzijdige Nieuwenhuysen houdt van het Westland. Hij heeft zich altijd laten inspireren door de vlakke horizon die ontstaat door glastuinbouw, hier en daar onderbroken door een schoorsteen, een kerktoren en -vroeger- stukjes vrije natuur. Vaak schilderde hij 's avonds. Doordat hardwerkende tuinders vroeg naar bed gingen, heerste er 's avonds vaak een serene rust die Nieuwenhuysen inspireerde tot het maken van de fraaiste werken. Soms kleurige schilderijen, aquarellen en bronzen beelden, dan weer ingetogen tekeningen en steendrukken. Speciaal voor deze expositie is er een gelimiteerde heruitgave van een litho ofwel steendruk. De litho stelt een kat voor op een stoel, kortweg stoelkat. Er zijn 30 afdrukken gemaakt. Deze litho is te koop voor slechts 100 euro, inclusief een recensie uit 1960 over dit werk.

Van elk bronzen beeld staat er één exemplaar bij Chris van Waes Antique. Wie zo'n beeld koopt, moet even geduld hebben. Er wordt namelijk alleen op aanvraag een beeld gegoten met een maximum van 8 gietsels.

Naast de expositie biedt de Poeldijkse antiquair zijn opnieuw uitgebreide collectie bijzondere meubelen, kroonlampen, zilver, kristal en een zeer grote keus aan fraaie sieraden.

Wie al het moois wil komen bewonderen is van harte welkom tijdens de speciale open dagen rond Pasen, woensdag 31 maart t/m zaterdag 3 april en 2e Paasdag maandag 5 april en woensdag 7 t/m zondag 11 april 2010. Openingstijden: 11.00 - 17.30 uur. Na deze open dagen blijft de expositie nog hangen t/m zaterdag 15 mei.

Noot voor redacties

Chris van Waes Antique is gevestigd aan de Jan Barendselaan 66 in Poeldijk. Telefoon 0174 444 635. info@chrisvanwaes.nl; www.chrisvanwaes.nl



Ingezonden persbericht