Ingezonden persbericht


Persbericht

Maart 2010

Familiebeleid van GGZ inGeest vernieuwd

Donderdag 25 maart presenteerde GGZ inGeest haar nieuwe richtlijnen familiebeleid. Vijf jaar geleden nam De Geestgronden, nu onderdeel van GGZ inGeest, landelijk het voortouw toen zij als één van de eerste een geïntegreerd familiebeleid omschreef. In deze nieuwe richtlijnen zijn de ervaringen van de afgelopen periode meegenomen. Het beleid werd opgesteld in nauwe samenwerking met hulpverleners, familie, de cliëntenraad van GGZ inGeest, Vereniging Ypsilon en Stichting Labyrint~In Perspectief.

Elly Driebergen is coördinator familiebeleid. 'Een goede relatie met de familie is van groot belang. Familieleden kunnen vanuit hun ervaring met de cliënt belangrijke informatie aandragen voor de behandelaar. Als ze goed geïnformeerd zijn, kunnen ze een belangrijke rol spelen bij de signalering van een terugval bij een cliënt of voor opvang zorgen in zijn thuissituatie. Familieleden voelen zich meer gekend als ze goed op de hoogte zijn.'

Het leven met een familielid met psychische problemen heeft vaak ingrijpende gevolgen. Hoe ga je om met de persoon, die ineens zo anders lijkt te zijn? Hoe kun je hem of haar het beste bijstaan in deze moeilijke tijd? Niet alleen degene met psychische problemen moet goed worden geholpen ook de mensen in de directe omgeving hebben extra steun en raad nodig, dat is de vaste overtuiging van GGZ inGeest. Het Familiebeleid is omschreven in de brochure 'Uw naaste, onze zorg...". De brochure is per mail te bestellen via i-service@ggzingeest.nl.

----------



Ingezonden persbericht