Ingezonden persbericht


Realisatie van het Nationaal Donor Monument dichtbij

De grote groep mensen in Nederland die een transplantatie hebben ondergaan, heeft in het verleden meermaals aangedrongen op de oprichting van een Nationaal Donor Monument. In november 2007 heeft het bestuur van de Stichting Transplantatie Nu! het initiatief genomen om deze wens te realiseren. Het donormonument, dat ontworpen is door kunstenaar en getransplanteerde Egbert Hermsen, moet een ontmoetingsplek worden: een plaats waar getransplanteerden en hun naasten de donoren kunnen eren. Wisse Kommunikatie zet zich graag in voor het Nationaal Donor Monument en de achterliggende filosofie, en heeft daarom toegezegd op pro-deobasis de PR-activiteiten rond het Nationaal Donor Monument te verzorgen.

Wisse Kommunikatie biedt u graag de mogelijkheid om op basis van informatie uit de eerste hand een redactioneel item op te zetten rond het Nationaal Donor Monument en op deze manier mede een bijdrage te leveren aan het initiatief. Door middel van uw redactionele stuk helpt u mee aan het creëren van draagvlak voor het monument, en brengt u het belang van voldoende (orgaan)donoren in Nederland onder de aandacht.

Wij kunnen uw redactionele bijdrage op diverse manieren ondersteunen, zodat u een item of een serie items naar eigen wens kan publiceren of uitzenden. Zo kunnen wij bijvoorbeeld:
- interviews houden of regelen met de organisatie van Stichting Transplantatie NU!, andere betrokken organisaties (zoals 2miljoenhandtekeningen.nl) of getransplanteerden en hun naasten;
- achtergrondinformatie, fotomateriaal en videomateriaal leveren;
- in samenspraak met u artikelen op maat schrijven en/of redigeren.

De onderwerpen die wij onder de aandacht willen brengen van het grote publiek en mogelijke sponsors zijn:
- nieuws en mijlpalen in aanloop naar de oprichting van het monument (eg. locatiekeuze, belangrijke sponsoring);
- algemene discussie rondom het belang van donoren en de opzet van donorwerving in Nederland;
- feestelijke opening van het Nationaal Donor Monument;
- samenwerking tussen STNu! en 2miljoenhandtekeningen.nl. Over deze onderwerpen zullen wij ook reguliere persberichten uitsturen.

Heeft u interesse in een redactioneel item rond het Nationaal Donor Monument en orgaandonatie in Nederland?