Gemeente Capelle a/d IJssel

26 maart 2010 Persbericht

Leefbaar Capelle, VVD, SGP/ChristenUnie en CDA spreken intentie uit om met elkaar de nieuwe coalitie te vormen

Nadat eerder geen succesvolle samenwerking kon worden gerealiseerd met de PvdA, D66 en de VVD heeft Leefbaar Capelle verkennende gesprekken gevoerd met SGP/ChristenUnie en het CDA.

Zowel SGP/ChristenUnie als het CDA hebben zich bereid verklaard om deel te nemen aan een nieuw college. Dit had de VVD al eerder gedaan. Ook ziet de VVD goede mogelijkheden voor een samenwerking met zowel Leefbaar Capelle als de SGP/ChristenUnie en het CDA. Dit alles maakt een brede coalitie, waar Leefbaar Capelle steeds naar heeft gestreefd, mogelijk.

Op inhoudelijke punten kunnen de partijen elkaar goed vinden. Alle partijen hadden zich tijdens de openbare onderhandelingsronde al positief uitgesproken over de vier belangrijkste speerpunten van Leefbaar Capelle: extra inzet op veiligheid, tegengaan van het afvoerputje-effect, doorzetting van gratis openbaar vervoer voor senioren en het vermijden van lastenverhoging voor de Capellenaar.

Uiteraard zijn er ook verschillen tussen deze partijen. De zondagsrust is daarvan de meest opvallende. Dit was tijdens de openbare ronden van de informatieperiode voor Leefbaar Capelle ook aanleiding om in eerste instantie niet door te gaan met de christelijke partijen. Recente besprekingen met de christelijke partijen hebben duidelijk gemaakt dat, met respect voor een ieders standpunt en rekeninghoudend met de Capelse situatie, er een evenwichtige uitkomst mogelijk is op dit thema.

De komende week worden nadere inhoudelijke gesprekken gevoerd om te komen tot een coalitieakkoord, een portefeuilleverdeling en invulling van de wethoudersposten.



Gemeente Capelle a/d IJssel