Persbericht

Informatica doet overname 29West Inc
~ technologische positie verstevigd en afzetmarkt verder uitgebreid ~

Nieuwegein, 26 maart 2010 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data-integratiesoftware, heeft 29West Inc, pionier in Ultra-Low Latency Messaging (ULLM)-technologie, overgenomen. De ULLM-technologie van 29West wordt door klanten gebruikt om miljoenen berichten per seconde te versturen en ontvangen met aflevertijden van een microseconde. Zodoende treedt er geen vertraging op in het leveren van de gegevens. De toevoeging van 29West's zero-latency-capaciteiten maakt het voor Informatica mogelijk het eerste zero-latency data-integratieplatform te bieden waarmee aan alle vereisten op het gebied van gegevensaflevering kan worden voldaan.

"De overname van 29West verstevigt Informatica's technologische leiderschapspositie. Nu kunnen we de industrie het eerste platform voor zero-latency data-aflevering en data-integratie bieden. De toevoeging van 29West's technologie verstevigt onze positie binnen de financiële dienstverlening. Ook onze afzetmarkt wordt vergroot met een aanvullende categorie - ULLM," aldus Girish Pancha, executive vice president, Data Integration Product Division bij Informatica. "Onze klanten gaan profiteren van één data-integratieplatform dat het volledige scala aan data delivery-behoeftes vervult, waaronder batch, near real-time en instant gegevensaflevering."

29West biedt een enorme verbetering in latency, verwerking en voorspelbaarheid vergeleken met traditionele data afleveringsbenaderingen, waaronder hand coding en near real-time messaging-systemen. Naar schatting is een milliseconde aan latency 100 miljoen dollar per jaar waard voor een grote effectenmakelaar.

Meer dan 100 leiders binnen de financiële dienstverlening vertrouwen op 29West voor hun missiekritische bedrijfsactiviteiten, waaronder geautomatiseerde trading. Volgens onafhankelijk analist TABB Group bedragen de jaarlijkse uitgaven van financiële dienstverleners aan ULLM-technologie zo'n 200 miljoen dollar. Dit bedrag groeit jaarlijks met zo'n 30 procent. De combinatie van Informatica en 29West stelt klanten binnen de financiële dienstverlening beter in staat succes te behalen met initiatieven zoals unified trading-platforms en straight-through-processing (STP) dat de front, middle en back office omspant.

De overname van 29West vergroot Informatica's afzetmarkt door de uitbreiding met de ULLM-technologie. Klanten binnen verschillende industrieën, naast de financiële dienstverlening, hebben behoefte aan de zero-latency data afleveringsmogelijkheden die ULLM biedt. Honderden bestaande Informatica-klanten gebruiken traditionele messaging-producten voor near real-time data-integratieprojecten waaronder operational master data hubs, inter-enterprise B2B data exchange en complex event processing (CEP). Veel van deze klanten zien een stijgende vraag naar meer accurate informatie en kijken daarvoor naar near real-time tot zero-latency gegevensaflevering.

"De combinatie van 29West's revolutionaire ULLM-technologie en het bewezen Informatica Platform geeft ons de mogelijkheid onze klanten zero-latency data-integratie te bieden om aan hun bedrijfsdoelstellingen te kunnen voldoen," aldus Mark Mahowald, chief executive officer bij 29West. "Onze huidige klanten binnen de financiële dienstverlening gaan profiteren van een single unified platform om organisatiebrede initiatieven te ondersteunen die de front, middle en back office omspannen. Vanaf nu kunnen we zero-latency data-integratie beschikbaar maken voor industrieën buiten de financiële dienstverlening, zoals telecommunicatie en de overheid, die ook behoefte hebben aan end-to-end gegevensaflevering op onmiddellijke basis."

29West is opgericht in 2002 en heeft zijn hoofdkantoor in Warrenville, Illinois.

(475 woorden)

Noot voor redacties