Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol reikt zestal Consumer Awards uit

Op donderdagavond 25 maart vonden de Consumer Awards op Schiphol plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement reikt Schiphol verschillende awards uit aan business partners die in het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd.

Otto Ambagtsheer, directeur BA Consumers: "2009 was een lastig jaar. Toch kijken we er met voldoening op terug en dat komt door de goede en inspirerende samenwerking met onze business partners."

Dit jaar zijn drie Guestfriendliness Awards uitgereikt. De winnaars van deze awards zijn door reizigers gekozen als meest gastvrije en klantvriendelijke teams. De Guestfriendliness Award Retail werd dit jaar uitgereikt aan Flowers & Bulbs in Lounge 3. De Award in de categorie horeca was voor het team van Pier01 in Lounge 3 en de XpresSpa in Lounge 2 nam de award voor services in ontvangst.

Café Chocolat won de Innovation Award voor de meest bijzondere en innovatieve concept op de luchthaven. Café Chocolat opende vorig jaar in Lounge 1 haar deuren. In het Grandcafe kunnen passagiers genieten van exclusieve chocolade in alle vormen en creaties.

De Growth Award is toegekend aan Seal & Go in vertrek 1,2 en 3. Seal & Go sealt de koffers van passagiers voordat zij vertreken. Zij ontvingen deze prijs voor hun sterke ondernemerschap en omzetgroei in 2009.

De Media Award werd uitgereikt aan D-Reizen. Deze award wordt uitgereikt aan de adverteerder die zich op Schiphol het meest origineel en optimaal heeft ingezet als mediaplatform. D-Reizen deed dat afgelopen zomer met het ' goudvissenhotel', waar reizigers hun goudvis tijdens hun vakantie achter konden laten.

Een impressie van de Consumer Awards uitreiking vindt u vanaf 14:00 uur op www.schipholtv.com

----------
Met 43,6 miljoen passagiers en ruim 1,3 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2009de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Meer dan 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 284 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 60.000 mensen werkzaam. Schiphol ontving in 2009 de 'ACI EUROPE Best Airport Award'.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. Amsterdam Airport Schiphol heeft als ambitie om Europe's prefered airport te zijn en te blijven. Zie http://www.schiphol.nl

HUG#1398208


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl