Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Leidschendam, 26 maart 2010

Voorjaar begint met Pasen

Heel Nederland staat na een lange koude winter te trappelen om het voorjaar te verwelkomen. Pasen is daarvoor de perfecte aftrap. Nu al blijkt dat Pasen steeds meer draait om het `voorjaarsgevoel'. Naast de vertrouwde chocolade paaseieren, wordt dit jaar een extra luxe paasbrunch geserveerd op een mooi gedecoreerde tafel. Detailhandel Nederland verwacht 220 miljoen extra omzet ten opzichte van een gemiddelde week.

De `paastafel' staat bij voorkeur buiten in de tuin of op het balkon, omringt met potten met voorjaarsbloemen. Voor de paasbrunch worden veelal familie en vrienden uitgenodigd en de paastafel is het middelpunt van de dag. Op de tafel vindt men speciaal paasbrood, paastaart, zalm, luxe vruchtensappen en natuurlijk eieren. De tafeldecoratie is dit jaar extra belangrijk en wordt voornamelijk gekozen in natuurtinten en zal ook na Pasen gebruikt worden als decoratie in en om het huis.

Voor de kinderen is het traditionele eierenverven erg populair, al worden de eieren dit jaar ook versierd met glittersteentjes, veren en strikjes. Op tweede paasdag trekt Nederland er massaal op uit om het voorjaar in huis te halen door bijvoorbeeld een fris, nieuw behang uit te zoeken, mooie accessoires voor buiten zoals bloemen en planten, tuinmeubelen en luxe barbecues. Maar ook kussens, kaarsen en vazen om het interieur op te fleuren.