Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 26 maart 2010

VOORSTEL SUPERDIVIDEND FORNIX


* Winst 2009 bedraagt ¤ 1,43 per aandeel en wordt volledig uitgekeerd
* Slotdividend 2009 is ¤ 0,78 (na aftrek ¤ 0,65 65 interim-dividend) in cash per aandeel
* Superdividend ten laste van de vrije reserves in 2010 bedraagt ¤ 2,22 per aandeel
* Totale uitkering van cashdividenden in mei 2010 ¤ 3,00 per aandeel
* Na uitkering resteert adequate kaspositie
* Fornix tekent hoger beroep aan tegen afwijzing registratie Oralgen(TM) Graspollen

Fornix BioSciences zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 23 april 2010 voorstellen de volledige nettowinst van ¤ 11,0 miljoen over 2009 als dividend uit te keren. Per aandeel komt dat neer op een dividend van ¤ 1,43 per aandeel, (2008: ¤ 1,39 per aandeel als keuzedividend). Na aftrek van het in september 2009 uitgekeerde (keuze) interim-dividend van

¤ 0,65 per aandeel resteert een slotdividend van ¤ 0,78 in contanten. Daarnaast zal Fornix de aandeelhouders voorstellen over te gaan tot uitkering van een superdividend ten laste van de vrij uitkeerbare reserves in 2010 van ¤ 2,22 per aandeel in contanten uit de ruime kaspositie.

Het voorstel om de volledige winst over 2009 en een deel van de kaspositie in de vorm van een superdividend uit te keren vloeit voort uit de ruime liquiditeitspositie van de onderneming. Deze positie is het gevolg van een jaar op jaar gezonde winstgevendheid van de onderneming. De kaspositie ultimo 2009 van ¤ 35,2 miljoen was opgebouwd met het oog op voorgenomen internationale acquisities in de allergiesector. Door de aanhoudende onzekerheid over de registratie voor de immunotherapeutische allergieproducten als Oralgen(TM) Graspollen is het aanhouden van de hoge kaspositie op dit moment niet nodig. Daarom is besloten een substantieel deel van de kaspositie uit te keren aan de aandeelhouders.

Fornix heeft besloten om hoger beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de uitspraak van de Rechtbank te Zwolle inzake het beroep van Fornix tegen het eerdere weigeringsbesluit van de registratieaanvraag van het middel Oralgen(TM) Pollen door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

----------
E I N D E P E R S B E R I C H T

Profiel Fornix BioSciences N.V.
Fornix BioSciences N.V. is een beursgenoteerde onderneming (Euronext Amsterdam: AFORBI) die zich hoofdzakelijk richt op de ontwikkeling en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, maar ook op de distributie van medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen.

Fornix BioSciences N.V. heeft vestigingen in Lelystad, Beuningen en Hamburg. De onderneming heeft momenteel 138 medewerkers in dienst en is voornamelijk actief in Nederland en Duitsland. De activiteiten zijn onderverdeeld in twee divisies, de Allergiedivisie bestaande uit Artu Biologicals Europe en de divisie Medische Hulpmiddelen. De activiteiten van Artu Biologicals Deutschland staan los van deze twee divisies.

De Allergiedivisie concentreert zich onder andere op de ontwikkeling, de productie en verkoop van een breed scala aan patiëntvriendelijke immunotherapeutische producten onder meer onder de merknamen Oralgen(TM) en Igevac(TM). Deze producten worden toegepast bij de causale behandeling van allergieën veroorzaakt door verschillende allergenen, zoals gras- en boompollen en huisstofmijt. De ontwikkeling wordt ondersteund door hoogwaardige R&D-activiteiten en pan-Europees uitgevoerde klinische onderzoeken naar de werking en veiligheid van de verschillende producten. Klinisch onderzoek moet op termijn leiden tot registratie van haar belangrijkste allergeenproducten Oralgen(TM) Graspollen, Boompollen en Huisstofmijt. In de komende jaren streeft de onderneming naar een steeds nadrukkelijker focus op allergeenproducten en uitbreiding van haar positie in de groeiende markt voor immunotherapie in Europa.

Artu Biologicals Deutschland in Hamburg voert een groeiend aantal medische hulpmiddelen op exclusieve basis in Duitsland. Daarnaast wordt in deze markt op 'named patient' basis het Oralgen(TM) equivalent Igevac(TM) gedistribueerd.

De divisie Medische Hulpmiddelen wordt gevormd door het in Beuningen gevestigde Laprolan. Deze divisie richt zich op de verkoop, marketing en distributie van een breed assortiment medische hulpmiddelen en medische en verpleegkundige verbruiksartikelen.