Politie Zeeland


---


O-428-2010 Doorgereden na aanrijding, getuigen gezocht
Omstreeks 13.00 uur op vrijdagmiddag wilde de bestuurder van een blauwe Audi via de Wulfaertstraat in Goes, de Van De Spiegelstraat inrijden.
De bestuurder stopte om een paar fietsers voor te laten gaan en op datzelfde moment knalt er een andere auto achterop zijn bumper.

In de auto zat een vrouw. De man wilde gegevens met de vrouw uitwisselen om alles via de verzekering te regelen, maar de vrouw reed door en verdween.

De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Goes, of te bellen met 0900-8844.

W-429-2010 Hennepkwekerij ontruimd
Op vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur hebben agenten van Politie Zeeland een hennepkwekerij in een woning in de Oosterscheldestraat in Oost-Souburg aangetroffen en ontruimd.
Een 51-jarige Souburgse verdachte werd buiten het pand aangehouden en is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij is verhoord. Hierna zijn de agenten de woning binnengegaan.

In de woning troffen de agenten bijna 800 hennepplanten aan en nog eens vier verdachten. Deze vier, een man van 54 uit Oost Souburg, en drie vrouwen, een van 52 uit Oost Souburg, een van 51 uit Oost Souburg en een van 45 zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn ook allemaal aangehouden en naar een politiecel in Torentijd overgebracht. De drie vrouwen zijn omstreeks 17.00 uur weer in vrijheid gesteld. De twee mannen zitten nog steeds vast, zij zijn in verzekering gesteld.

Alle benodigdheden voor de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd.

Uit onderzoek is gebleken dat alle elektriciteit buiten de meter om werd afgenomen en dus gestolen. Delta gaat aangifte doen van deze diefstal.

O-430-2010 Inbraken in bouwproject
Op vrijdagmorgen heeft een medewerker van een bouwbedrijf aangifte gedaan van de diefstal van cv-ketels uit in aanbouw zijnde woningen in Goes.
Tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 06.30 uur heeft/hebben inbreker(s) kans gezien om in de woningen binnen te dringen en een vijftal cv-ketels weg te nemen. Ook werd uit de keuken van één woning inbouwapparatuur weggenomen. De schade bedraagt enkele duizenden euro's.