VARA

VARAgids publieksprijs winnaar 2009 'Heart of Jenin' op TV In november 2005 schiet een Israëlische soldaat bij een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever de Palestijnse jongen Ahmed Chatib dood, omdat hij zijn speelgoedgeweer voor echt aanzag. Ahmeds vader Ismael neemt binnen twaalf uur na de dood van zijn zoon een opmerkelijke stap. Hij besluit om de organen van zijn zoon te schenken aan zes Israëlische kinderen.
De film `Heart of Jenin' is op vrijdag 26 maart om 22.50 uur te zien bij de VARA op Nederland 2. Een week voorafgaand aan de televisie-uitzending is de documentaire online al te bekijken op films.vara.nl.

Dankzij de geste van Ismael zijn vier van deze kinderen twee jaar later nog altijd in leven. Regisseurs Leon Gellers en Marcus Vetter volgen Ismael op zijn reis door Israël langs drie van deze kinderen. Wat hebben de donororganen van Ahmed betekend voor de betreffende families? `The Heart of Jenin' toont niet alleen mensen die hun vooroordelen dankzij de actie van Ismael overboord hebben gezet, maar ook ouders die het moeilijk hebben met de wetenschap dat hun kind leeft dankzij een Arabisch orgaan.

`Heart of Jenin' wordt uitgezonden door de VARA in het kader van het Movies that Matter Festival, voorheen Amnesty International Film Festival, dat van 25 tot en met 31 maart plaatsvindt in Den Haag. Het festival, waarvan de VARA mediapartner is, is een ontmoetingsplaats waar het publiek in gesprek gaat met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten uit de hele wereld. `Heart of Jenin' is de winnaar van de VARAgids publieksprijs op het Movies that Matter Festival 2009.

films.vara.nl
Een week vooraf en een maand na uitzending is de documentaire in topkwaliteit (HQ) te zien op films.vara.nl. Ook kunt u hier meer informatie vinden over de films die in de week van het Movies that Matter Festival worden uitgezonden en zullen in de maanden maart tot en met mei op deze site vier documentaires in hoge kwaliteit (HQ) worden aangeboden.

`Heart of Jenin', vrijdag 26 maart 2010 om 22.50 uur te zien bij de VARA op Nederland 2. Deze documentaire is van 19 maart t/m 19 april 2010 te zien op films.vara.nl.