Solliciteren met je LinkedIn profiel via Connexys en Textkernel


ROTTERDAM, 20100326 -- Recruitment software leverancier Connexys lanceert in samenwerking met Textkernel een innovatieve en laagdrempelige manier van solliciteren. Met de CV-extractie software van Textkernel was het al mogelijk de gegevens uit het CV automatisch in te lezen in het sollicitatieformulier maar vanaf heden wordt deze functionaliteit uitgebreid met een LinkedIn koppeling. Beide partijen spelen hiermee gezamenlijk in op de opkomst van het snelst groeiende zakelijke sociale netwerk LinkedIn binnen het wervingsproces en bieden deze koppeling als eerste geïntegreerd via Textkernel aan.

Met de LinkedIn koppeling worden de gegevens uit het profiel van kandidaten automatisch ingelezen in het sollicitatieformulier. Deze koppeling kan worden gerealiseerd bij alle gezamenlijke klanten van Connexys en Textkernel. "Het gebruik van het profiel in LinkedIn is een opkomende manier om te solliciteren. Uit de behoefte van klanten blijkt dat zij het belangrijk vinden dat kandidaten ook via een LinkedIn profiel kunnen solliciteren. Deze functionaliteit is gebaseerd op de CV-extractie software van Textkernel maar gaat een stapje verder en is meer vernieuwend. Dat de oplossing van Textkernel als vooruitstrevend en positief wordt ervaren, blijkt uit de reacties van kandidaten, die om de functionaliteit op zich al bij de desbetreffende organisatie aan de slag willen gaan. Met de LinkedIn koppeling kun je kandidaten nog meer gemak bieden en daardoor wordt de eigen wervingssite effectiever", aldus Jan van Goch, Director Marketing & Sales van Connexys.

Uniek bij de koppeling is dat naast het LinkedIn profiel ook het CV in hetzelfde sollicitatieformulier kan worden ingelezen en de gegevens met elkaar worden gemerged.
Connexys en Textkernel werken momenteel al verder aan de doorontwikkeling van de huidige koppeling. In de toekomst zal een wijziging in het LinkedIn profiel ook automatisch worden bijgewerkt in de recruitment applicatie van Connexys.

Connexys en Textkernel sluiten een overeenkomst
Connexys en Textkernel werken al enige tijd met elkaar samen op het gebied van de CV-extractie software. De samenwerking kreeg onlangs meer gestalte in de vorm van een partnerovereenkomst. Gerard Mulder, Commercieel Directeur van Textkernel, vindt de samenwerking van Connexys van belangrijke waarde. "De klik met Connexys ligt vooral in de visie op het gezamenlijke doel wat beide partijen nastreven.
Het zo optimaal mogelijk ondersteunen van de klanten en met elkaar meedenken over het bieden van innovatieve en complete oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking zal resulteren in de beste oplossingen voor de klant en de markt", aldus Gerard Mulder. Ook voor Connexys is de samenwerking waardevol. "Connexys wil haar klanten zo compleet mogelijke oplossingen bieden, de CV-extractie software maakt hiervan onderdeel uit. Met de expertise van Textkernel kunnen wij dit aan onze klanten aanbieden", aldus Jan van Goch, director Marketing & Sales van Connexys.

Over Connexys
Connexys is specialist in het ontwikkelen en implementeren van recruitment software. Het meten van het gehele werving- en selectieproces, van het uitzetten van een vacature tot het aannemen van een kandidaat is ons specialisme.
www.connexys.nl

Over Textkernel
Textkernel ontwikkelt geavanceerde "text understanding engines" op basis van taaltechnologie en lerende systemen. Overal waar informatie in natuurlijke taal een grote rol speelt, maar waar deze informatie pas bruikbaar wordt op het moment dat deze gecodeerd in databases zit, biedt de technologie mogelijkheden. De software converteert een ongestructureerde tekst in een ingevuld database record zonder dat hier menselijke inspanning voor nodig is. Potentieel is dit zeer (positief) ingrijpend in bedrijfsprocessen van vele soorten bedrijven.
www.textkernel.nl

Connexys