Slachtoffers letselschade niet beter af met no cure no pay regeling


SBS-6 Hart van Nederland toont nadelen van no cure no pay

ALBLASSERDAM, 20100326 -- Het SBS-6 programma Hart van Nederland liet kijkers woensdagavond kennismaken met de dagelijkse lichamelijke - en financiële problemen waarmee slachtoffers van letselschade maar al te vaak kampen. Veel letselschade slachtoffers vinden juridische bijstand op basis van een no cure no pay regeling, maar betalen hierdoor uiteindelijk een deel van de uitgekeerde schadevergoeding aan het letselschadebureau. Geld dat hiervoor niet is bedoeld.

Schadevergoeding hoger zonder no cure no pay
Een no cure no pay regeling klinkt veel slachtoffers van letselschade als muziek in de oren, maar uiteindelijk loopt het slachtoffer met een dergelijke afspraak veel geld mis. In verreweg de meeste letselschadezaken is het snel duidelijk of de aansprakelijkheid door de tegenpartij wordt erkend. Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend, dan moeten de kosten voor rechtsbijstand eveneens door de aansprakelijke partij worden betaald. Dat betekent dat het slachtoffer een schadevergoeding ontvangt die vaak aanmerkelijk hoger uitvalt dan bij een no cure no pay regeling. De kosten voor rechtsbijstand worden immers apart vergoed en er wordt geen percentage van de schadevergoeding ingehouden door het letselschadebureau.

Second opinion bij twijfel over huidige overeenkomst
Slachtoffers die niet tevreden zijn over de voortgang binnen hun dossier en de gemaakte afspraken met de huidige belangenbehartiger, kunnen hun dossier gratis voorleggen aan de experts van Brokking & Jessurun Juristen. Zij beoordelen vrijblijvend uw dossier en de afspraken die zijn gemaakt over de vergoedingen. Brokking & Jessurun Juristen werkt in principe niet op basis van no cure no pay. "Wanneer de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval, is deze verplicht de volledige schade te vergoeden. Hieronder vallen óók de kosten voor juridische bijstand. In het geval dat er sprake is van een bepaalde schulddeling worden er vooraf duidelijke afspraken gemaakt met de client." licht Arjen Brokking, eigenaar van letselschadebureau Brokking & Jessurun Juristen toe.

Ascensio





Ingezonden persbericht