Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Symposium 'OV een beperking, hoezo?'
Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Hoe toegankelijk is het openbaar vervoer voor mensen met een functiebeperking? Deze vraag staat centraal tijdens het symposium "OV een beperking, hoezo?" dat Reizigersvereniging ROVER met medewerking van GVB op 26 maart presenteert. Discusseer mee met mensen uit de OV-wereld, bezoek het politieke forum met kamerleden van het CDA, PvdA en SP, bekijk de demonstratie van een nieuw rolstoelvastzetsysteem en oordeel over de oplossingen die worden voorgesteld.

Voor mensen die slecht ter been zijn, slechthorenden, slechtzienden en mensen met astma is mobiliteit niet vanzelfsprekend. Op straat zijn vele obstakels aanwezig. Het openbaar vervoer wordt tegenwoordig steeds beter toegankelijk voor gehandicapten, bijvoorbeeld door de inzet van lagevloermaterieel. Toch kent ook het reizen met het OV voor mensen met een beperking nog zijn hindernissen. Het symposium "OV een beperking, hoezo?" biedt een platform voor uitwisseling van deskundigheden op zoek naar praktische oplossingen.

Op het symposium wordt gediscussieerd tussen belangenbehartigers en vervoersbedrijven over problemen en oplossingen voor reizigers met een beperking. Gedurende de dag zullen enkele concrete verbeteringen aan orde komen. Roos Prommenschenckel (in 2006 Ambassadeur Onbeperkt Nederland) presenteert een onderzoek naar een praktisch toepasbaar en betaalbare oplossing voor rolstoelende treinreizigers en VDL Bus & Coach presenteert het Easy-F!x-vastzetsysteem voor rolstoelen, de winnaar van de Taxi-Innovatieprijs 2009. De middag wordt afgesloten door een politiek forum met bijdragen van kamerleden van het CDA, de PvdA en de SP.

Het symposium vindt plaats op 26 maart vanaf 13:30 uur in het GVB-kantoor aan de Arlandaweg 100. Het programma is hier te downloaden. Wil je ook komen? Geef je snel op via want er is nog maar een beperkte hoeveelheid plaatsen beschikbaar!

Pagina geplaatst: 16 maart 2010