Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen/Putten, 16 maart 2010

Plenair programma over veiligheid minderjarigen in vrijwilligerswerk 'Rondom het Kind' geeft aandacht aan 'In veilige handen'

Stichting Opwekking en de Evangelische Alliantie (EA) organiseren in samenwerking met CGJO, Chris, IBB, Ark Media, Camps4Kids, LVGS en Ezra op 26 en 27 maart 2010 de conferentie Rondom het Kind. Tijdens het plenaire programma op zaterdagmiddag verzorgt Ronald Hetem namens het project 'In Veilige Handen' een lezing over het thema kind en veiligheid.

Met het project 'In Veilige Handen' ondersteunt de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), in opdracht van het ministerie van Justitie, verenigingen en vrijwilligersorganisaties bij het voorkomen van en omgaan met seksueel misbruik. NOV werkt hiervoor samen met MOVISIE, NOC*NSF en Scouting Nederland. Ronald Hetem van MOVISIE besteedt tijdens het plenaire programma ruim aandacht aan het bieden van veiligheid aan kinderen op bijvoorbeeld clubs of kinderkampen.

Voor het eerst is er in Nederland een tweedaagse conferentie waar verschillende groepen die met kinderen te maken hebben, bij elkaar komen. De (geloofs)ontwikkeling van een kind vraagt om afstemming tussen ouders, leerkrachten, kinderwerkers en beleidsmakers in kerken en op scholen. Zij ontmoeten elkaar in Ede rondom vraagstukken op het gebied van visie, geloofsoverdracht en geloofsopvoeding. De conferentie is per dag te bezoeken.

De kosten variëren van 30 euro (avond), 45 euro (dag) tot 95 euro voor het volledige programma (excl. maaltijden en overnachting). Locatie: De Schuilplaats, Ede. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.rondomhetkind.info.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl - www.rondomhetkind.info