Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

()

Superbike World Championchips in Portimão, Algarve

Reeuwijk, 17 maart 2010 - Na de openingsronde van de Superbike World Championchips te Australië vorig jaar, vindt het grootse motorsportevenement dit jaar van 26 t/m 28 maart plaats op het circuit van Autódromo International do Algarve, te Portimão. Het Portugese team Parkalgar Honda, vertegenwoordigd door Eugene Laverty en Miguel Praia, zijn vastberaden deze 'thuisrace' te winnen.

Sinds de opening van het 200 miljoen euro Autódromo International racecircuit in 2008, zijn er verschillende grote nationale en internationale races gehouden. Het parcours staat vooral bekend om de moeilijk te beheersen bochten, wat het één van de meest uitdagende circuits van Europa maakt.

Dit is het eerste grotere internationale motorsportevenement in de Algarve dit jaar. Naast de races, hebben de eigenaren daarom onder meer signeersessies, straatparades en tentoonstellingen georganiseerd. Voor toeschouwers is er een camping in de nabijheid van het Autódromo International do Algarve. Tickets zijn verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten. Als men voor 21 maart tickets aanschaft bij de online trackshop van www.autodromodoalgarve.com of via ticketline (+351) 925446084 ontvangt men 15% korting.

Media die het evenement willen bijwonen, kunnen een aanvraag indienen via: media@autodromodoalgarve.com

Over het circuit Autodrómo International do Algarve

Het racecircuit Autodrómo is in 2008 geopend en ligt nabij de badplaats Portimão. De lengte van het circuit varieert van 3465 tot 4692m en kan op 64 verschillende manieren worden ingericht. Het behoort met zijn moeilijk te beheersen bochten tot een van de meest uitdagende circuits van Europa. Het vliegveld van Faro ligt op slechts 70km afstand en het circuit is goed bereikbaar met de auto. Voor meer informatie over het circuit zie: http://www.autodromodoalgarve.com. Voor meer informatie over de Algarve als vakantiebestemming zie www.visitalgarve.pt.

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht