Critical Point of View: Internationale conferentie over Wikipedia

22/03/2010 11:17

Hogeschool van Amsterdam

Op 26 en 27 maart organiseert het Instituut voor Netwerkcultuur van de Hogeschool van Amsterdam de internationale conferentie Critical Point of View. De conferentie over kritisch Wikipedia-onderzoek vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Tijdens de tweedaagse Critical Point of View-conferentie (CPOV) zal kritisch gekeken worden naar Wikipedia. Wikipedia is wereldwijd de zevende website qua populariteit, maar toch is er weinig bekend over deze online collectief geschreven encyclopedie. Wat wordt er op Wikipedia onder kennis verstaan? Wie heeft op Wikipedia het laatste woord?

Internationale onderzoekers, theoretici, kunstenaars, ontwerpers, activisten en andere geĂŻnteresseerden nemen deel, onder wie Patrick Lichty (USA) en Alan Shapiro (USA). Zes thema's worden behandeld: Wiki Theory, Encyclopedia Histories, Wiki Art, Wikipedia Analytics, Designing Debate, Global Issues & Outlooks. Aan de hand hiervan worden vragen gesteld als: Hoe past Wikipedia in de geschiedenis van de encyclopedie? En hoe kan debat op Wikipedia worden weergegeven? Onderwerpen zoals globalisering en kritiek op het Westerse kennismodel komen hierbij ook aan de orde.

Kijk voor het volledige programma en een overzicht van alle sprekers op www.networkcultures.org/cpov. Kaarten zijn online te koop via http://networkcultures.org/wpmu/cpov/practical-info/tickets/ (met iDeal). OBA-leden en studenten krijgen korting (regulier dagticket: 25e, met korting: 12,50e; regulier tweedagenkaart: 40e, met korting: 25e)

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Democratie en Media, Mondriaan Stichting en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De CPOV-conferentie in Amsterdam is de tweede in de reeks. In januari 2010 vond in Bangalore al het event WikiWars plaats.

Het Instituut voor Netwerkcultuur is een nieuwe media onderzoekscentrum, verbonden aan het domein Media, Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam. Het Instituut heeft de afgelopen jaren evenementen en publicaties verzorgd over onder meer zoekmachines, de geschiedenis van webdesign, urban screens en online video.


---





http://www.networkcultures.org/cpov