Gemeente Beverwijk


Nieuwsbrief Westelijke Randweg van de Provincie Noord-Holland

Vanaf maandag 29 maart: één rijstrook Plesmanweg beschikbaar Vanaf maandag 29 maart tot eind april werken we aan de noordelijke rijstrook van de Plesmanweg. De zuidelijke rijstrook is tot 3 mei open voor bestemmingsverkeer. Vervolgens wordt er vanaf 3 mei tot 21 juni aan de zuidelijke roostrook gewerkt. Dan zal de noordelijke rijstrook open zijn voor bestemmingsverkeer. Tussen 5.00 en 12.00 uur is de rijstrook opengesteld voor verkeer richting Corus. Tussen 12.00 en 5.00 uur is de rijstrook opengesteld voor verkeer richting Beverwijk/Heemskerk. Bestemmingsverkeer, zoals medewerkers van Corus, PWN en bewoners van de Creutzberglaan en omgeving, dat in die tijdsperioden juist in tegengestelde richting moet rijden, wordt via bewegwijzering naar zijn bestemming geleid. De Creutzberglaan is in verband met de werkzaamheden vanaf 3 mei tot 21 juni niet bereikbaar via de Plesmanweg. Zie ook het nieuwsitem hierover.

Voorweg vanaf 29 maart via nieuwe parallelweg bereikbaar De Voorweg en de Creutzberglaan worden via een parallelweg naar de nieuwe rotonde aan de Plesmanweg geleid om zo aan te sluiten op de N197. Vanaf maandag 29 maart is de Voorweg via deze nieuwe rotonde en nieuwe parallelweg te bereiken.

Vanaf 3 mei: Creutzberglaan aan Plesmanwegzijde afgesloten Vanaf 3 mei zal aan het deel van de Creutzberglaan aan de Plesmanwegzijde gewerkt worden. Dit is nodig om de Creutzberglaan via een parallelweg naar de nieuwe rotonde aan de Plesmanweg te leiden en zo aan te sluiten op de N197. Hiertoe zal de Creutzberglaan ter hoogte van de Bankenlaan richting Plesmanweg afgesloten worden vanaf 3 mei tot 21 juni. Bestemmingsverkeer wordt via de Wijk aan Duinerweg, de Plantage, de Laan van Blois en de Bankenlaan naar het deel van de Creutzberglaan geleid dat wel bereikbaar is. Zie ook de omleidingsroute op de website, onder subkopje 'kaarten'.

Bewoners aan de Creutzberglaan en omgeving kunnen tot 3 mei via de Plesmanweg de Creutzberglaan op. Zij worden via bewegwijzering naar de Creutzberglaan geleid.

Medio mei: werkzaamheden (rotonde) Zeestraat afgerond De werkzaamheden aan de (rotonde) Zeestraat worden op 12 mei afgerond. Conform eerdere berichtgeving zal de rotonde Zeestraat zelf eind april klaar zijn. Vervolgens legt de aannemer begin mei nog een duiker onder de Zeestraat aan. De duiker komt vanaf Wijk aan Zee bezien vóór het viaduct nabij de rotonde te liggen. Op die plek is gedurende de eerste 1,5 week in mei één rijstrook beschikbaar. Er zal een korte afzetting van ongeveer 10 tot 15 meter op de weg komen te staan. Het verkeer wordt wederom met verkeerslichten geregeld.

Verkeerslichten Velsertraverse
In onze vorige nieuwsbrief (29 januari) berichtten wij u over het beter op elkaar afstemmen van de verkeerslichten op de Velsertraverse. Verbeteringen van de verkeersregeling die weggebruikers en verkeerskundigen hebben waargenomen zijn de afgelopen periode verwerkt in nieuwe software voor de verkeerslichten. Ook zijn op donderdagavond 18 maart drie extra lussen in de zuidelijke rijbaan van de Velsertraverse, tussen de Wijkerstraatweg en de Velsertunnel, aangebracht. Deze lussen detecteren het verkeer en zo kan bij filevorming het verkeer beter worden geregeld. Naar verwachting wordt in week 13/14 de nieuwe verkeersregeling op basis van de aangepaste software en extra lussen ingevoerd.

Google map N197 online
Op de homepage van de N197 website ziet u een Google map van de N197. Zo ziet u het tracé in één oogopslag. Door de iconen aan te klikken leest u onder andere meer over waar werkzaamheden plaatsvinden en van wanneer tot wanneer.

Informatiebijeenkomsten
In maart en april organiseren we informatiebijeenkomsten voor diverse groepen. Dinsdag 30 maart volgt een bijeenkomst voor ondernemers uit Wijk aan Zee. Op 8 april staat een bijeenkomst voor bewoners van de Creutzberglaan en omgeving gepland. Ook de pers komt nog aan bod, maar bijvoorbeeld ook de medewerkers van de provincie die straks het beheer van de weg in hun takenpakket hebben. De bijeenkomsten zijn bedoeld om iedereen bij te praten en vragen te kunnen beantwoorden. We laten belangstellenden zien welke werkzaamheden er op welk moment worden uitgevoerd. We besteden in het bijzonder aandacht aan het werk waar de betreffende groep mee te maken krijgt.

Wilt u ook in groepsverband nader geïnformeerd worden? Maak uw belangstelling dan kenbaar via de mail.

Ideeën voor opening N197
Zoals het er nu uitziet gaan we de planning halen. En dat betekent dat de N197 in juli opengesteld wordt, met uitzondering van het deel tussen de rotonde Plesmanweg en de nieuwe aansluiting bij bedrijventerrein de Houtwegen bij Heemskerk. Sinds jaar en dag wordt er gediscussieerd over deze weg. De weg vergroot de veiligheid en leefbaarheid in de bebouwde kom van de gemeenten Beverwijk en Velsen-Noord. Minder auto's door woongebieden en het centrum betekent meer ruimte voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen. En minder geluidsoverlast en vuile lucht!

Wij willen dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn daarom op zoek naar een passende opening. Het feit dat de weg er eindelijk is en dat u geen hinder meer heeft van de wegwerkzaamheden mag gevierd worden. Uiteraard hebben we hier al allerlei leuke ideeën voor. Maar we houden graag rekening met uw ideeën of suggesties om een passende opening te organiseren. Mailt u deze dan. Dank u wel!

Weersafhankelijk
Voor deze werkzaamheden zijn we afhankelijk van het (winter-)weer. Als het te koud is worden de werkzaamheden op een ander moment uitgevoerd.

Bezoek ons informatiecentrum
U bent van harte welkom in ons informatiecentrum 'N197 Westelijke Randweg Beverwijk'. In het informatiecentrum vindt u meer informatie over het ontwerp van de weg, de omringende natuur, de verkeersmaatregelen en meer. Een routebeschrijving naar het informatiecentrum vindt u op onze website. Het informatiecentrum is op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Wij staan u graag te woord!

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op onze website www.noord-holland.nl/N197. Ook kunt u vragen stellen door een e-mail te sturen aan N197@noord-holland.nl of contact op te nemen met projectondersteuner Marije van der Meulen 0251 278 440. Daarnaast kunt u op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur terecht bij het informatiecentrum Westelijke Randweg Beverwijk. In het informatiecentrum vindt u meer informatie over het ontwerp van de weg, de omringende natuur, de verkeersmaatregelen en meer. Een routebeschrijving naar het informatiecentrum vindt u op onze website.