Oproep tot getuigen m.b.t. agressie op een man uit Heist-op-den-Berg

26/03/2010 16:28

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Mechelen, om volgende oproep tot getuigen te verspreiden :

(foto Heist-op-den-Berg)

Op maandag 25 januari 2010 werd in de Gommerijnstraat in Heist-op-den-Berg een alleenstaande man van 65 thuis overvallen.

Het was ongeveer kwart over 7, die maandagavond, toen er plots op het raam werd getikt, eerst vooraan en vervolgens aan de achterdeur. Wanneer de bewoner de deur opende, stond hij plots oog in oog met 3 jongemannen die hem terug binnen duwden en overmeesterden. Het slachtoffer werd hard aangepakt. Hij werd in het aangezicht geslagen en met een mes in de benen gestoken.

(foto Beerzel)

De dieven hadden het gemunt op het geld van de man. In zijn portefeuille zat zijn pensioengeld dat hij eerder die dag had afgehaald in een bankfiliaal in Beerzel.

De speurders proberen nu uit te zoeken of de dieven het slachtoffer in de bank hebben gezien en de man hebben gevolgd om te kijken waar hij woonde of dat ze van iemand anders wisten dat de man geld op zak had.

Het slachtoffer beschrijft de daders als 3 jonge mannen van ongeveer 18 jaar oud, jongeren van Noord-Afrikaanse origine met kort zwart haar en sportief gebouwd. Ze spraken het dialect van de streek van Mechelen.

Hebt u de jongemannen gezien in Beerzel of zag u op maandag 25 januari iets verdachts in de Gommerijnstraat in Heist-op-den-Berg, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 of via opsporingen@politie.be

De portefeuille van het slachtoffer werd nadien leeg teruggevonden, maar het mes waarmee de man werd gestoken, is spoorloos. Het betreft een oude stiletto (uit 1930) met een lang en smal lemmet en een wit glinsterend handvat.

Dit opsporingsbericht staat online op politie.be in de rubriek « te identificeren »

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel