Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 26 maart 2010

Timing en Roto Smeets startten unieke Operator opleiding

Apeldoorn, 26 maart 2010
Drukkerij Roto Smeets start eind maart 2010 een driejarige opleiding tot Operator. Zij ontwikkelden deze opleiding in nauwe samenwerking met uitzendorganisatie Timing, kennisorganisatie VAPRO en onderwijsinstelling ROC Midden Nederland. De MBO-niveau 3 opleiding is uniek in Nederland omdat het een combinatie betreft van een standaard opleiding tot operator en de speciefieke techniek van drukken welke bij RotoSmeets wordt gehanteerd. Roto Smeets is de grootste drukkerij in Nederland die deze diepdruktechniek gebruik maakt.

Vacatures voor Operators worden meestal ingevuld door medewerkers die intern worden opgeleid. Helaas begon deze doelgroep bij Roto Smeets te vergrijzen en was nieuwe instroom zeer moeilijk te vinden. Bert Hendriksen, Regio Manager Timing: "We hebben op alle mogelijke manieren naar geschikte kandidaten gezocht, via het reguliere wervingsproces, het UWV, contact met scholen en zelfs over de grens. Toch mocht het niet baten. Daarnaast bleek er geen kwalitatief goede opleiding te bestaan voor Operators met de specialisatie diepdruk, daarom hebben we onze schouders onder een nieuwe opleiding gezet." Na contact met het ROC bleken er samenwerkingsmogelijkheid te bestaan binnen de bestaande MBO opleiding Operator B. Samengevoegd met het lesmateriaal van Roto Smeets werd er een unieke BBL opleiding gevormd. Hanneke Belgers, Hoofd P&O: "Door een werkplekanalyse van de VAPRO werden de cruciale competenties voor deze functie duidelijk. De leerlingen worden nu na elke module getest op deze competenties. Dit geeft ons de zekerheid van goed opgeleid personeel. Wij zijn dan ook erg blij met de vijf Leerling Operators die Timing heeft geleverd eind maart."

Timing heeft een landelijk netwerk van ruim 55 vestigingen op A-locaties en heeft daarnaast tientallen Incompany vestigingen. Zij zendt met name kandidaten op VMBO en MBO niveau uit. De organisatie kent een veelzijdige dienstverlening. Uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrolling, Incompany Services en EU Services. Daarmee voorziet het uitzendbureau in de totale personeelsbehoefte van klanten. Timing is onderdeel van Asito Dienstengroep. Voor meer informatie over Timing: www.timing.nl.

Einde persbericht

Noot voor de redactie (