Politie Zeeland


---


W-423-2010. Diefstal in Veere
Tussen vrijdag 19 maart 18.00 uur en zondag 21 maart 08.30 uur is ingebroken in de Grote Kerk in Veere.
Uit het gebouw is een grote hoeveelheid computer -en geluidsapparatuur, waaronder mengpanelen voor beeld en geluid, weggenomen. Ook worden er filmapparatuur, gereedschap, een geldbedrag en een kunstwerk vermist. Het kunstwerk heeft een waarde van enkele duizenden euro's. De totale waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

Z-424-2010 Aanrijding auto-fiets in Cadzand
Vrijdagmorgen omstreeks 08.45 uur is een 59-jarige fietser uit de gemeente Sluis aangereden door een 76-jarige automobiliste uit dezelfde gemeente.
De fietser reed over de Retranchementseweg in Cadzand toen hij van achteren werd aangereden door een auto. Hij vloog over de motorkap en werd de berm in geslingerd. De automobiliste verklaarde dat zij de fietser over het hoofd gezien had toen zij uitweek voor een koppel eenden dat op de weg zat. De fietser heeft vermoedelijk een schouderfractuur opgelopen. De Retranchementseweg is een weg waar een geslotenverklaring geldt voor fietsers en bromfietsers.

W-425-2010 Aangehouden na poging zware mishandeling
Vanmorgen is op het Weyevlietplein een 15-jarige Vlissinger aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
De jongen wordt er van verdacht een 15-jarige schoolgenoot in zijn arm te hebben gestoken met een scherp voorwerp. Agenten zijn op dit moment de verdachte aan het horen. Over de toedracht is nog geen duidelijkheid. De politie heeft gegevens van getuigen opgenomen, deze zullen nog worden gehoord.

O- 426-2010 Inbraken in Nieuwerkerk
Tussen 15.15 uur donderdagmiddag en 07.30 uur vanmorgen is ingebroken in Het Dorpshuis in Nieuwerkerk, gevestigd aan de Poststraat.
Uit het Dorpshuis is een onbekend aantal flessen drank weggenomen. In een kinderdagverblijf, dat in hetzelfde pand huist, is ook ingebroken. Hier werd computerapparatuur weggehaald. Ook werd een fototoestel en een onbekend geldbedrag gestolen. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een deur te forceren. Een schadebedrag is nog niet bekend. De technische recherche van de Zeeuwse politie heeft sporenonderzoek gedaan.
W-427-2010 Mogelijke inbrekers aangehouden
Een getuige meldde in de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 02.45 uur, dat hij mannen had gezien die aan het inbreken waren bij het tankstation aan de Statenlaan in Middelburg.
Agenten van de Zeeuwse politie zijn meteen ter plaatse gegaan. Zij troffen geen verdachten meer aan bij het benzinestation en zijn toen meteen een zoekactie gestart in de omgeving. De getuige had een signalement doorgegeven, dus toen de agenten twee mannen zagen lopen die aan het signalement voldeden, wilden ze deze mannen graag aanspreken. De mannen voelden daar niets voor en schoten een brandgang in aan de Wijdaustraat in Middelburg. Direct hebben de agenten de omgeving afgezet en is een speurhond ter plaatse geroepen om het spoor van de verdachten te volgen. De hond liep meteen een tuin in waar de twee mannen zich verstopt hadden. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zijn ze in verzekering gesteld en zitten ze nu nog vast. Eén verdachte komt uit Middelburg en is 22 jaar oud. De ander komt uit Zierikzee en is 19 jaar oud.