Politie Twente

Persbericht Politie Twente 26 maart 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

112 ook bij verdachte omstandigheden overval / beroving

Twente

De politie Twente gaat nu ook 112 inzetten om te proberen het aantal overvallen en berovingen van de laatste maanden een halt toe roepen Het is de komende tijd dan ook mogelijk om al bij een verdachte situatie rondom overvallen en berovingen, gebruik te maken van het alarmnummer 112.

Het alarmnummer 112 is normaal gesproken bedoeld voor het melden van noodsituaties met levensbedreigende situaties of bij een misdrijf met een heterdaad situatie. Misbruik hiervan is strafbaar.

Een uitzondering wordt nu gemaakt voor verdachte omstandigheden bij overvallen en berovingen. De politie wil zo samen met de burger proberen te voorkomen dat er nog meer overvallen danwel berovingen worden gepleegd.

Wat 'verdachte omstandigheden' zijn is per situatie verschillend. Maar als het een onbehagelijk gevoel geeft of men vertrouwd een situatie intuïtief niet en men denkt aan een (roof)overval, kan dit nu al een reden zijn om 112 te bellen. Wanneer men bijvoorbeeld iemand of meerdere personen ziet lopen rondom een bepaald pand en men vertrouwd een en andere niet. Het bellen via 0900-8844 blijft natuurlijk ook een mogelijkheid maar het risico dat men even moet wachten en daarna afhaakt blijft daarbij aanwezig. Bij het bellen van 112 is dit uitgesloten.

De politie Twente roept de burger dan ook op om alert te zijn en wanneer men iets vreemds waarneemt wat mogelijk kan duiden op een overval of beroving, bel 112.

---- --