Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Rob Trip treedt toe tot 'bloggersgilde' NOS

Rob Trip, sinds begin van dit kalenderjaar het nieuwe gezicht van het 8 uur NOS Journaal, treedt toe tot het 'bloggersgilde' van de NOS. Vandaag is de eerste bijdrage van Trip te lezen op nos.nl. Hierin gaat hij onder meer in op de gemaakte nieuwskeuze van deze week en alles er omheen. Het is de bedoeling dat de presentator een keer in de twee weken een bijdrage post op het digitale thuis van de NOS.

Rob Trip zegt zelf over zijn weblog: "Zie het als een soort column. Aan het einde van een week 8 uur NOS Journaal presenteren doe ik even een stap terug. Wat was nieuws deze week en wat niet. En minstens zo belangrijk: waarom."

De NOS heeft reeds een aantal frequente bloggers. Onder meer hoofdredacteur NOS Nieuws Hans Laroes, de buitenland-correspondenten en de redactie van het Radio 1 ochtendjournaal, met presentator Lara Rense en de verslaggevers Jeroen Wieleart, Marc-Robin Visscher en Joris van de Kerkhof, zijn actief op dit vlak. Met Rob Trip volgt nu het eerste televisiegezicht die op regelmatige basis zijn licht laat schijnen over actuele nieuwskwesties, ervaringen en journalistieke keuzes. De inzet van de presentatoren, verslaggevers en correspondenten op alle NOS-kanalen - televisie, radio en internet - sluit aan bij de wens van de NOS om zich (verder) te ontwikkelen tot een multimediale nieuwsorganisatie.

Bezoekers van de NOS-website kunnen naar aanleiding van de weblogs weer hun kennis delen of suggesties doen aan de verslaggevers en presentatoren.



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)