Volker Wessels Stevin NV

Voorbereidingen voor de bouw van European China Centre in volle gang

26 maart 2010

Aan de Rijnhaven in Rotterdam-Zuid verrijst de komende jaren het European China Centre Rotterdam. Dit wordt een internationaal multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen. Om plaats te maken voor de start van de bouw deze zomer is het projectkantoor onlangs verhuisd van de bouwlocatie naar een nieuw kantoor aan de Maashaven.

De verkoop en verhuur van de appartementen, kantoren, winkel- en bedrijfsruimten European China Centre Rotterdam is in volle gang.

De opening van het nieuwe kantoor op 3 maart jl. werd verricht door twee vertegenwoordigers van de Chinese en Nederlandse projectontwikkelaars. De openingshandeling werd voorafgegaan door toespraken van Dietmar Werner, lid Board of Directors ECC Rotterdam BV, Ivo Weekenborg, directeur Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Wu Mingxin, economische consul van de Chinese ambassade in Nederland.

Shanghai en Rotterdam
Het European China Centre Rotterdam is een gezamenlijk project van de projectontwikkelaars Shanghai Construction Group en Volker Wessels Vastgoed. Dietmar Werner is positief over de onderlinge samenwerking: "Wij zijn onder de indruk van de efficiency waarmee Shanghai Construction Group te werk gaat en we hebben ondertussen ook veel geleerd van de samenwerking met onze Chinese partner." Ivo Weekenborg benadrukte dat het European China Centre Rotterdam een voorbeeld is van de goede betrekkingen tussen de zustersteden Rotterdam en Shanghai. Ook de economische consul Wu Mingxin was lovend over de bilaterale relatie tussen Nederland en China, met name tussen Shanghai en Rotterdam. "Ondanks de wereldwijde economische recessie bleef Nederland binnen de Europese Unie de 2e handelspartner van China. De komende World Expo in Shanghai biedt Nederland, in het bijzonder voor Rotterdam, een platform om zich te presenteren. Daarbij symboliseert het European China Centre Rotterdam de brug tussen Shanghai en Rotterdam, maar ook tussen China en Nederland, aldus Wu Mingxin"

European China Centre Rotterdam
European China Centre Rotterdam biedt kantoren, appartementen, een hotel, restaurants, supermarkt, Chinese specialiteitenshops en congres- en evenementenfaciliteiten. Dit unieke project wordt de ideale ontmoetingsplaats voor 'Oost en West' en combineert daardoor het beste van de Nederlandse en Chinese cultuur. Het is gelegen op één van de mooiste en centrale plekken in Rotterdam met een fraai uitzicht op het water, het Rijnhavengebied en de Wilhelminapier. Dit project maakt deel uit van de grootschalige binnenstedelijke ontwikkeling rond het Rijnhavengebied.

Het European China Centre Rotterdam wordt gezamenlijk ontwikkeld door de Shanghai Construction Group en Volker Wessels Vastgoed. Hiervoor hebben zij ECC Rotterdam BV opgericht. De start van de bouw is komende zomer en de verwachte oplevering is in de eerste helft van 2013.