Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Derde Cruyff Foundation IJsfeest met optreden van Monique Smit

Amsterdam, 26 maart 2010 - In het Thialf stadion in Heerenveen vond afgelopen vrijdag voor de derde keer het Cruyff Foundation IJsfeest voor 350 kinderen met een handicap plaats . Verschillende (oud) toppers uit de schaatswereld, zoals Barbara de Loor en Jeroen en Dennis Keuning, waren aanwezig om te sporten met de kinderen op deze bijzondere dag. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van Monique Smit.

Het Cruyff Foundation IJsfeest is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen met een handicap. Tijdens dit winterevenement beoefenden kinderen met een handicap verschillende ijssporten. Leerlingen van de mytylscholen uit Beetsterzwaag, Zwolle & Haren en de Gerritsmaschool uit Drachten namen deel aan het IJsfeest. Ze konden verschillende activiteiten beoefenen, zoals schaatsen, curling, sledgehockey, shorttrack, priksleeën en ijsdansen. Zij namen het niet alleen op tegen elkaar, maar konden eveneens sporten tegen hun sporthelden.

Echte snelheidsduivels konden ook meedoen aan wedstrijdjes priksleeën en elektrisch rolstoelrijden, waarbij medailles te winnen waren. Ook Barbara de Loor was zeer enthousiast: "Het is heel leuk om kinderen met een handicap een beetje wegwijs te maken op het ijs. Zo kunnen zij, ondanks hun handicap, ook het plezier van het ijs beleven. Weken daarna hebben ze het er nog over op school."

Optreden Monique Smit

Een bijzonder moment bij de afsluiting van deze dag was het optreden van een bekend artiest. Dit jaar gaf Monique Smit een spetterend optreden op het ijs.

"Ik kende de IJsbaan wel van televisie, maar in het echt is het toch anders. Supergaaf om hier te schaatsen"aldus Tamara.

Het IJsfeest werd georganiseerd samen met de Stichting StoerWinterweken en REBUS.

Over de Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht uit de wens van Johan Cruijff om kinderen aan het bewegen te krijgen. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door sportprojecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen voor de jeugd. www.cruyff-foundation.org

Over Stichting StoerWinterweken

Het doel van de stichting is om kinderen en jongeren met een beperking in aanraking te brengen met diverse soorten wintersporten, waarbij het plezier in bewegen en het verkennen en verleggen van grenzen centraal staat. De Johan Cruyff Foundation steunt sinds 2006 de StoerWinterweek. www.stoerwinterweken.nl

Noot voor de redactie (