WhatsUp Gold 14.2 ,nu met ingebouwde redundantie en Unix/Linux monitor


Belangrijke nieuwe release met diverse krachtige en veelgevraagde updates

HOOFDDORP, 20100326 -- SCOS Software bv, distributeur namens Ipswitch, Inc.'s Network Management Division, de ontwikkelaar van de innovatieve WhatsUp Gold-suite voor IT-beheer, introduceert een volledig herziene release van zijn belangrijkste product, WhatsUp Gold 14.2. Hiermee komen de meest gevraagde nieuwe functies beschikbaar voor gebruikers, zoals ingebouwde redundantie en Unix/Linux-monitoring. WhatsUp Gold 14.2 bevat ook updates voor WhatsConfigured, WhatsConnected en FlowMonitor, allemaal met verbeterde rapporten, prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Met de WhatsVirtual-plugin beschikken gebruikers, ongeacht de omvang van hun organisatie, tevens over de nieuwste virtualisatietechnologie.

Nieuw in WhatsUp Gold 14.2 is de WhatsUp Gold Failover Manager, een van de meest gevraagde modules door klanten. Deze beschikken nu over een automatische 'bidirectional' failover van het primaire systeem, automatische notificaties bij systeemuitval, automatische overschakeling van monitortaken wanneer het systeem weer online komt en het handmatig pushen van monitortaken tijdens onderhoud.

Op verzoek van klanten wereldwijd heeft WhatsUp Gold nu verbeterde Unix/Linux-functionaliteit, met nieuwe methodes voor het monitoren en beheren van Unix/Linux-systemen, waaronder nieuwe actieve en prestatiemonitoren en een nieuw actietype. Dankzij de ingebouwde SSH-monitorfunctie kunnen gebruikers elk apparaat dat SSH-ondersteunt, monitoren en zo Unix/Linux-systemen betrouwbaar monitoren en beheren.

"Dankzij WhatsUp Gold van Ipswitch, Inc. heeft LodgeNet een aanzienlijk verbeterd zicht op netwerkprestaties. Ook hebben we één enkel, gebruiksvriendelijk informatieportal waarmee we meer dan 19.000 apparaten beheren in zwaarbelaste publieke omgevingen," aldus Steve Pofahl, Senior Vice President GM Hospitality Operations van LodgeNet Interactive Corporation. "We streven voortdurend naar verbeterde netwerkprestaties en klanttevredenheid. Dankzij de nieuwe Unix-tools kunnen we problemen automatisch oplossen in onze mix van Windows- en Unix-omgevingen", aldus Pofahl.

Ook bevat WhatUp Gold 14.2 een update van de Flow Monitor-plugin. Deze bevat veelgevraagde functionaliteit, zoals ondersteuning van het IPFIX-protocol en van NetFlow in Cisco ASA-firewalls, bekend onder de naam NetFlow Security Event Logging (NSEL), en 95e-percentielrapporten, ook bekend als burstable billing. Verder heeft de Flow Monitor-plugin vele prestatie- en gebruiksverbeteringen. Flow Monitor ondersteunt nu twee keer zoveel flows per minuut.
Op verzoek van klanten is WhatsConfigured verbeterd met policy monitoring, import/export van custom scripts en global configuration search. Hiermee positioneert Ipswitch's Network Management Division zich als gevestigde leverancier op het gebied van wijzigingsbeheer.

Als onderdeel van de WhatsUp Gold 14.2-release introduceert WhatsConnected het automatisch creëren van apparatuurafhankelijkheid bij exports naar WhatsUp Gold, scheduled discoveries, inventarisrapporten en integratie met de WhatsUp Gold-webinterface. Dankzij de geautomatiseerde functionaliteit hebben gebruikers sneller zicht op de topologie van hun gehele netwerk en hebben ze meer tijd voor bedrijfskritische taken.

Nieuwe functies in WhatsUp Gold 14.2:
*Flexibele Business Hour-rapportage waarmee overeengekomen serviceniveau's kunnen worden gemeten en gemonitord.
*Uitgebreidere monitoring- en actiefuncties zonder agent voor Unix en Linux-systemen via het SSH-protocol
*Verbeterde rapportages en waarschuwingen via periodieke pdf-rapporten en instant SMS-berichten
*Krachtige visualisatie met meerdere meetpunten in grafieken, waarmee in één oogopslag analyses van netwerk- en systeemprestaties worden getoond
*Nieuwe prestatiemonitors voor het opsporen van interfacefouten en discards

Nieuwe functies in WhatsConnected:
*Automatische apparatuurafhankelijkheid
*Scheduled discoveries
*Rapportages
*Asset-/Inventarisrapporten
*Apparatuurconnectiviteitsrapporten
*Bridge port-gebruiksrapporten
*Import van gebruikersgegevens
*Uitsluiting van apparaatcategorieën

Nieuwe functies in WhatsConfigured:
*Policy monitoring
*Global configuration search
*Import/export van custom scripts
*Ondersteuning van nieuwe apparaten

Nieuwe functies in Flow Monitor:
*IP Flow Information Export (IPFIX)
*NSEL-ondersteuning (Cisco ASA)
*95e-percentielrapporten
*sFlow v2-ondersteuning
*Prestatieverbeteringen
*Verbeterde gebruiksvriendelijkheid

Voor meer inlichtingen:
SCOS Software bv
info@scos.nl
www.scos.nl
tel. 023 5685615