Oprichting Businessclub Maassluis een feit


Samen sterk in zakelijk Maassluis

MAASSLUIS, 20100326 -- De officiële oprichting van Businessclub Maassluis is sinds gisterenavond een feit. Een groep jonge en ervaren ondernemers hebben samen een platform gecreëerd waar zaken en gezelligheid hand in hand gaan. Elke vierde donderdag van de maand komt deze dynamische groep bijeen op een leuke locatie. Elkaar leren kennen en, waar het kan, elkaar business gunnen staan hierbij centraal.

Jonge startende ondernemers, maar ook oude rotten in het vak staan vaak voor dezelfde uitdagingen. Wat is er dan fijner dan bij andere ondernemers een luisterend oor te vinden en elkaar te helpen. "We zijn zeker niet de eerste ondernemersclub in Maassluis, maar bij ons staat het stimuleren van de zakelijke belangen van de leden onderling voorop, waarbij gezelligheid ook hoog scoort", aldus Huub Eitjes, de nieuwbakken voorzitter.

Business as unusual

Er is genoeg ruimte in ondernemend Maassluis voor een ander geluid en de Businessclub Maassluis biedt ondernemers een mooie manier om te netwerken en hun kennis te verbreden. De leden, al dan niet met introducés, treffen elkaar eens per maand. Met een kort introductierondje vertelt eenieder kort wie ze zijn, wat ze doen en waar ze naar op zoek zijn. Huub Eitjes: "Het lijkt wellicht vreemd dit telkens weer te doen, maar voor introducés is dit praktisch en voor de leden is het een mooi middel om scherp te blijven en direct tot de kern te komen. Je helpt elkaar het best, als je weet wat de ander wil, toch?" Op sommige bijeenkomsten geven leden een bedrijfspresentatie, op andere nodigt de Businessclub Maassluis inspirerende gastsprekers uit. En dit alles onder het genot van een drankje en een hapje, want het nuttige en aangename gaan bij de Businessclub Maassluis hand in hand.

Gezelligheid goede tweede

Naast het zakelijke aspect staat gezelligheid. De bijeenkomsten van de Businessclub Maassluis kenmerken zich door hun sociale en ontspannen karakter. "Het een bevordert het ander en dat moet zo blijven. We organiseren dit jaar bovendien een jeu-de-boule wedstrijd en een barbecue bij een van de leden thuis. Gewoon leuk samen iets doen," volgens Huub Eitjes.

Verder groeien en bloeien

Momenteel bestaat de Businessclub Maassluis uit 18 leden en er staan al 5 aspirantleden klaar om zich aan te sluiten. Criteria om lid te worden, zijn wonen en/of ondernemen in Maassluis. Uiteindelijk wil de Businessclub Maassluis verder groeien naar 40 à 45 leden, dat is een mooi aantal om te kunnen spreken van een bloeiende vereniging. Huub Eitjes: "We nodigen iedere geïnteresseerde ondernemer in Maassluis van harte uit om onze website www.businessclubmaassluis.nl te bezoeken. Via de leden zelf kan men zich ook laten informeren."





ingezonden persbericht