IKON
A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
zondag 28 maart 2010
Nederland 2
11.00 - 11.30 uur:

Het Vermoeden met Lenette van Dongen 28 maart 2010

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit diverse religieuze tradities en praat met hen over hun leven en drijfveren en over hun persoonlijke 'heilige tekst'.

Gast: Lenette van Dongen

Cabaretière Lenette van Dongen (1958) speelt op dit moment de laatste voorstellingen van haar zevende soloprogramma Nikè, genoemd naar de Griekse godin van de overwinning. Ze ruimt daarin haar kelder op. Met het vinden van allerhande voorwerpen delft ze herinneringen op aan gebeurtenissen in haar leven die universeel herkenbaar blijken te zijn.

Van Dongen groeide op in een gereformeerd gezin. Ze vond haar weg in de wereld van de dans maar koos uiteindelijk voor een carrière in de Kleinkunst.

In Het Vermoeden vertelt ze over God, die ze in dagblad Trouw haar favoriete ex noemde en over haar verlangen om nu eindelijk, na haar 50ste, haar vleugels uit te slaan.

Als dierbare tekst neemt ze een gedicht mee van de soefi-mysticus en dichter Hafiz over de God die maar vier woorden spreekt: 'Kom, dans met mij'.

Presentatie: Annemiek Schrijver; redactie: Martje van der Heijden, Ella Weisbrod; productie: Yvonne Clement; regie: Han Budding; eindredactie: Ida Overdijk



IKON