Gemeente Kaag en Braassem

Eerste koper 'De Bloemen' geeft startschot Braassemloop

Op zondag 28 maart organiseert loopvereniging Plantaris uit Roelofarendsveen de 41e editie van de Braassemloop."Dit jaar staat de Braassemloop in het teken van de nieuwe woonwijk 'De Bloemen' die naast het startpunt ligt", aldus voorzitter Theo Verhaar.

De eerste koper van een huis in deze wijk, Cees van Scheppingen, is uitgenodigd om het startschot te geven.'Deelnemers aan de Braassemloop kunnen kiezen uit drie afstanden: vijf kilometer, tien kilometer of een halve marathon. De vijf kilometer is een kleine ronde door de polder, langs de Wetering en een stukje Braassemermeer. Deelnemers aan de tien kilometer gaan verder langs het Braassemmermeer en komen terug door de dorpskern. De halve marathon loopt door Roelofarendsveen, Oude Wetering, Rijpwetering en Nieuwe Wetering.

GeZZinsloop voor kinderen
Speciaal voor kinderen tot twaalf jaar organiseert Plantaris de GeZZinsloop. Bij deze kilometerlange familieloop door 'De Bloemen' lopen kinderen samen hard met hun vader, moeder, opa of oma. Een mooie manier om lekker te bewegen in de buitenlucht en kennis te maken met de hardloopsport. Natuurlijk is er voor de kinderen na afloop een medaille. Deelname aan de geZZinsloop is gratis. Inschrijven kan via www.zorgenzekerheidcircuit.nl of voorafgaand aan de start.

Start en finish
De start en de finish van de Braassemloop is aan de Korte Goog in Roelofarendsveen. Inschrijven en omkleden is mogelijk in het clubgebouw van tafeltennisvereniging De Treffers aan het Sportpad. De GeZZinsloop start om 10.00 uur, de halve marathon om 11.00 uur, de vijf kilometer om 11:10 uur en de tien kilometer om 11:20 uur. Ook aan de wandelaars is gedacht. Vanaf 09.00 uur kunt u starten voor een mooie wandeling van 20 km. Tussen 10.00-11.00 uur kunt u starten voor een wandeling van 7 km (ook geschikt voor kinderen). Meer informatie over de Braassemloop is te vinden op www.plantaris.nl.

Sportief en gezellig
Vorig jaar namen 1.100 hardlopers deel aan de Braassemloop. 'We hopen dat de Braassemloop ook dit jaar weer een sportief en gezellig evenement wordt waaraan jong en oud met veel plezier meedoen', aldus Verhaar.