Gemeente Enkhuizen

(Aangepaste) Sportmarkt in Enkhuizen

Sportbeleving en informatie over sporten met een beperking Zondag 28 maart a.s. organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten i.s.m. Enkhuizen Actief een aangepast sporten markt in sporthal de Drecht. Sportverenigingen uit de omgeving met een activiteit voor mensen met een beperking zullen zich presenteren. Om 13.00 uur wordt de actieve sportmarkt geopend door wethouder Hendrik Boland en blinde topgolfer Ronald Boef. De toegang is gratis.

Sportservice Noord-Holland
Sportservice Noord-Holland heeft in de tien jaar dat er een samenwerkingsverband bestaat voor het aangepast sporten tussen de West-Friese gemeenten, veel kennis en informatie opgedaan. De markt is speciaal voor inwoners met een beperking uit West-Friesland die willen weten en zien wat er op het gebied van aangepast sporten zoal in de regio wordt aangeboden.

Wat is er te doen?
Er zijn tien verenigingen aanwezig die een sportaanbod hebben voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of chronische aandoening. Zij informeren de bezoekers graag over hun aanbod. Zij vertegenwoordigen het totale sportaanbod van ruim 100 activiteiten uit de regio. Er zijn ook verenigingen die hun activiteit als clinic aanbieden waar gratis aan deelgenomen kan worden om de sport zelf eens te proberen. De stap naar een passende vereniging kan hierdoor enorm verkleinen. Sportservice Noord-Holland zorgt voor rolstoelen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de rolstoelvaardigheidsclinic of de rolstoeltennisclinic. Andere clinics waar aan deelgenomen kan worden zijn o.a. rolstoeldansen, golf, g-voetbal, boccia en aerobic voor mensen met een hersenletsel.

Informatie
Verder zijn ook organisaties als Autifit aanwezig met informatie over sporten met een stoornis in het autistisch spectrum, een ditiste van de Omring, Sailwise voor aangepast zeilen en EmCart Sport met informatie over sportrolstoelen. Kijk voor de volledige lijst met aanwezigen en het tijdschema van de clinics op
www.aangepastsporten.info. De sportmarkt wordt gehouden in sporthal de Drecht, Boendersveld 1 te Enkhuizen en is van 13.00-16.00 uur geopend voor bezoekers. Wilt u meer informatie over de sportmarkt of aangepast sporten in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met de Regiomedewerker aangepast sporten Mariska Bakker via tel.: (0229) 28 77 04 of mbakker@sportservicenoordholland.nl.