Arriva


Let op! Nieuwe dienstregeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkeevanaf 28 maart

De provincie Zuid-Holland en Arriva streven ernaar om het openbaar vervoer in uw regio steeds beter aan te sluiten op uw wensen. Daarom passen we ook dit jaar de dienstregeling aan. De routes of de vertrektijden van de lijnen waarmee u reist kunnen soms aangepast zijn.

Op de haltetabel vindt u vanaf week 12 (22 t/m 28 maart) de juiste tijden. Het nieuwe busboekje is ook in die week te koop bij de bekende voorverkoopadressen.

De belangrijkste wijzigingen van de nieuwe dienstregeling zijn:
* Lijn 160: rijdt op maandag t/m zaterdag overdag via Heinenoord Dorp

* Lijn 161: rijdt samen met lijn 160 overdag een halfuursdienst door Heinenoord Dorp op maandag t/m zaterdag

* Lijn 162: verbindt overdag ieder uur Poortwijk 2 (omgeving Bachlaan) met het centrum van Oud-Beijerland.
* Lijn 166: biedt een extra vroege reismogelijkheid 's-Gravendeel-Rotterdam (vertrektijd 05.39 uur)
* Lijn 177: biedt een extra vroege sneldienst Strijen - Rotterdam (vertrektijd 06.08 uur, aankomst Zuidplein 06.43 uur))
* Lijn 174: biedt een extra reismogelijkheid om 18.08 uur vanaf Zuidplein naar Numansdorp

* Lijn 263: een nieuwe spitslijn van Oud-Beijerland naar Rotterdam Lombardijen en Kralingse Zoom. Deze spitslijn rijdt in Oud-Beijerland de route tegengesteld aan lijn 163. Er is o.a. een vroege reismogelijkheid naar Lombardijen (aankomst 06.54 uur) met aansluiting op de sneltrein (van 07.00 uur) naar den Haag en Leiden.

* Lijn 264: een nieuwe spitslijn via Heinenoord Busstation naar Rotterdam Zuidplein Reizigers uit Westmaas en Mijnsheerenland kunnen overstappen bij Heinenoord Busstation naar Oud-Beijerland waardoor een snellere reis ontstaat.

* Lijn 267: een nieuwe spitslijn die zorgt voor een snellere spitsverbinding Strijen - Maasdam - Oud-Beijerland. Ook reizigers uit 's-Gravendeel kunnen sneller reizen naar Oud-Beijerland door in Maasdam over te stappen van lijn 166 op de spitslijn 267.
* Lijn 664: rijdt voortaan onder lijnnummer 667.

Een compleet overzicht van de nieuwe verbindingen, gewijzigde routes, toegevoegde en vervallen ritten, plus de gewijzigde vertrek- en aankomsttijden, vindt u hier:

o wijzigingen per lijn
o wijzigingen per gemeente

Goede reis!
Geschreven op 16 maart 2010