Gemeente Andijk


Sportmarkt in Enkhuizen

19-03-2010
Sportbeleving en informatie over sporten met een beperking Zondag 28 maart a.s. organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in samenwerking met Enkhuizen Actief een aangepast sporten markt in sporthal de Drecht.
Sportverenigingen uit de omgeving met een activiteit voor mensen met een beperking zullen zich presenteren. Om 13.00 uur wordt de actieve sportmarkt geopend door dhr. H. Boland wethouder gemeente Enkhuizen en blinde topgolfer Ronald Boef. De toegang is gratis.

De markt is speciaal voor inwoners uit West-Friesland met een beperking die willen weten en zien wat er op het gebied van aangepast sporten in de regio aangeboden wordt. Er zijn tien verenigingen aanwezig die een sportaanbod hebben voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of chronische aandoening. Er zijn ook verenigingen die hun activiteit als clinic aanbieden waar gratis aan deelgenomen kan worden om de sport zelf eens te proberen. Sportservice Noord-Holland zorgt voor rolstoelen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de rolstoelvaardigheidsclinic of de rolstoeltennisclinic. Andere clinics waar aan deelgenomen kan worden zijn o.a. rolstoeldansen, golf, g-voetbal, boccia en aerobic voor mensen met een hersenletsel.

Verder zijn ook organisaties als Autifit aanwezig met informatie over sporten met een stoornis in het autistisch spectrum, een diëtiste van de Omring, Sailwise voor aangepast zeilen en EmCart Sport met informatie over sportrolstoelen. Kijk voor de volledige lijst met aanwezigen en het tijdschema van de clinics op
www.aangepastsporten.info. De sportmarkt wordt gehouden in sporthal de Drecht, Boendersveld 1 te Enkhuizen en is van 13.00-16.00 uur geopend voor bezoekers. Wilt u meer informatie over de sportmarkt of aangepast sporten in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met de regiomedewerker aangepast sporten Mariska Bakker via telefoonnummer: 0229-287704 of via mail.

template afbeelding

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |