Watersportverbond - KNWV

Sofia Cup op Mallorca vanaf 28 maart

vrijdag 19 maart 2010

Van 28 maart tot en met 2 april vindt in Palma de Mallorca het derde ISAF Sailing World Cup-event van dit seizoen plaats, de Sofia Cup. De gehele Delta Lloyd Kernploeg, onlangs aangevuld met Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg, zal acte de presence geven. Daarnaast verschijnt ook RS:X windsurfster Marcelien de Koning aan de start op het Spaanse eiland Mallorca. De ontknoping van dit wereldbeker event kunt u op 31 maart, 1 en 2 april bekijken op www.topzeilen.tv.

Tot dusver verloopt het World Cup-seizoen succesvol voor de
Nederlandse zeiltop. Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester wist in december Sail Melbourne op haar naam te schrijven en RS:X windsurfer Dorian van Rijsselberge won in januari de Olympic Classes Regatta in Miami. Van Rijsselberge, die afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling doormaakte en al vier World Cup-titels op zijn naam heeft staan, won in 2009 de Sofia Cup en wil zijn titel graag prolongeren.

Naast Bouwmeester en Van Rijsselberge zijn nog 17 Nederlandse
Kernploegzeilers aanwezig in Palma de Mallorca. Rutger van
Schaardenburg, die in 2008 Nederland vertegenwoordigde in de
Laser-klasse op de Olympische Spelen in China, is onlangs aan de Delta Lloyd Kernploeg toegevoegd. Van Schaardenburg focuste afgelopen jaar op zijn studie, maar is nu bijna klaar en gaat in 2010 weer helemaal voor de zeilsport.

De Nederlandse Matchrace-vrouwen zijn net terug uit Athene waar ze zilver en brons pakten tijdens de Eurolymp-wedstrijden. Opvallend was dat dit keer het team van Mandy Mulder, Mijke Lievens en Marja van Helden beter scoorde dan het team van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Brechtje Van der Werf, dat al iets langer actief is in het
matchracen en vorig jaar het World Cup evenement in Engeland won. Mulder, Lievens en Van Helden haken nu aan. In Griekenland zeilden de dames in door de organisatie geleverde Ynglings, maar in Palma zal weer in de Olympische Elliott 6m gevaren worden.

Laser Standerd-zeilers Gijs Pelt, Roelof Bouwmeester en Marc de Haas hebben onder leiding van Jaap Zielhuis al drie trainingstages op Mallorca achter de rug. De 470-teams Lisa Westerhof/Lobke Berkhout, Margriet Fokkema/Marieke Jongens en Steven le Fevre/Steven Krol trainden eveneens op Mallorca. De gebroeders Coster moesten het in verband met een lichte rugblessure van Sven even rustig aan doen. Zij hebben hun training in Palma vanaf 13 maart hervat.

Volg de Delta Lloyd Kernploeg via:
www.topzeilen.tv
www.twitter.com/topzeilen