Gemeente Zoetermeer

Rondleiding door de natuurtuin op 28 maart

De natuurtuin is weer open. Van half maart tot half november is de tuin dagelijks geopend voor iedereen die er een kijkje wil nemen. Natuurliefhebbers kunnen in deze periode iedere vierde zondag van de maand meewandelen met een natuurgids door de natuurtuin. De eerste rondwandeling van het jaar start op zondag 28 maart om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark. De wandeling duurt ongeveer een uur en deelname is gratis. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. De paden in de natuurtuin zijn niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens en honden mogen helaas niet mee.

De natuurgids vertelt dit keer over de geschiedenis van de natuurtuin en wat er nog van terug te vinden is. De tuin is ruim 30 jaar geleden aangelegd in het hart van het Westerpark. In de tuin zijn landschappen uit de stad en omgeving terug te vinden op kleine schaal. Voorbeelden zijn de grienden met de verschillende soorten wilgen, het poldertje, de muren van een oude boerderij, de akkertjes en het veengebiedje.

Meer info
Groepen en andere belangstellenden kunnen op andere dagen een rondleiding aanvragen. Voor informatie kunnen geĂŻnteresseerden contact opnemen met een van de natuurgidsen, telefoon 079-331 0669 en 079-341 3473. Een e-mail sturen kan ook naar
natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl.