Gemeente Lingewaard


VVV Lingewaard komt uit de kas(t)

Tevens de start van het nieuwe VVV-seizoen!

Hoewel Veiling Plantion is verhuisd naar Ede wordt er ook in 2010 - op zondag 28 maart a.s. - weer een Kom in de Kas georganiseerd. Ditmaal ligt het accent op 5 bedrijven in Bergerden, het glastuinbouwgebied tussen Arnhem en Nijmegen. De opening is om 10.30 uur in het historisch tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen.

Programmaboekjes met informatie over de deelnemende bedrijven zijn verkrijgbaar bij de plaatselijke Rabobanken, de VVV-agentschappen, gemeentekantoren in Bemmel en Huissen, bibliotheken en scholen (zie ook www.komindekas.nl).

Tijdens Kom in de Kas geven wij ook de aftrap van ons nieuw zomerseizoen. U kunt ons zondag 28 maart 2010 vinden in Orchideeënkwekerij De Molenhoek, Hedera 1, 6681 RD Bemmel (Bergerden). Voor de bezoekers ligt klaar de nieuwe Lingewaard-brochure 2010. Verder wordt een kleurenflyer verstrekt met de belangrijkste toeristische kernpunten van Lingewaard. U kunt dan bij ons ook terecht voor ondermeer de kaart Fietsroutenetwerk Stadsregio Arnhem-Nijmegen; deze kaart is een jaar geleden geïntroduceerd en loopt als een trein.

De VVV is ook benieuwd of bezoekers de voorkeur geven aan het verkrijgen van informatie via de locale VVV-balie of via internet. Daarom is er een korte vragenlijst gemaakt. Aan bezoekers van Kom in de Kas wordt gevraagd deze in te vullen.

Openingstijden VVV-agentschappen in het zomerseizoen (april-oktober)

Bemmel (in gemeentekantoor)

- di. t/m vr. van 9.30 - 12.30 uur

Huissen (in Stadsmuseum Hof van Hessen)

- woensdag van 10.00 - 16.30 uur

- donderdag van 13.00 - 16.30 uur

- vrijdag van 10.00 - 16.30 uur

- za. en zo. van 13.00 - 16.30 uur

April doet wat ie wil
In april is er weer veel te doen in onze gemeente. Een kleine greep uit onze voorjaars bloemenruiker:
Zaterdag 10 april en zondag 11 april , 47e Kasteelwandeltocht in Doornenburg. Op zaterdag ook een Nordic Walking afstand (zie www.sv-olympia.nl)
Zaterdag 24 april: voorjaarsconcert Stedelijke Muziekvereniging Huissen
Zondag 25 April: Omloop for the Roses (zie www.omloopfortheroses.nl)

Eind maart verschijnt de VVV-Nieuwsbrief met daarin de belangrijkste toeristische activiteiten welke in april in Lingewaard worden gehouden. Deze Nieuwsbrief is bij de VVV-agentschappen verkrijgbaar. Ook kunt u deze downloaden via deze link.

(Geplaatst: 23 maart 2010)